Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

"Φίμωτρο" στον Τύπο στη Τουρκία του Ερντογάν


`Φίμωτρο` στον Τύπο στη Τουρκία του Ερντογάν

''Φίμωτρο'' στον τύπο και στους λειτουργούς της βάζει η Τουρκία, αποφαίνεται Εκθεση της ΕΕ που πρόκειται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα.
Η Εκθεση της ΕΕ ασκεί δριμεία κριτική στην Τουρκία για την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης αναφέρουν συγκεκριμένα οι εφημερίδες  Hurriyet ,  Cumhuriyet και  Vatan.
 Αναφέρεται ακόμα ότι η Εκθεση εκφράζει την ανησυχία της για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία επισημαίνοντας ότι η κατάσταση επιδεινώνεται και καλεί την
Τουρκία να  εισαγάγει πακέτο μεταρρυθμίσεων για να μην πλήττεται η ελευθερία της έκφρασης στο πλαίσιο του πολέμου κατά της ''τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος'' .
 Η Εκθεση επισημαίνει επίσης ότι ναι μεν στο τρίτο πακέτο μεταρρυθμίσεων του δικαστικού συστήματος που ενέκρινε η Τουρκική Εθνοσυνέλευση υπάρχουν κάποιες θετικές διευθετήσεις , ωστόσο δεν έχουν ικανοποιηθεί οι προσδοκίες για την έκταση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης
 Η Sabah αναφέρει επιπροσθέτως ότι η Εκθεση χαιρετίζει την στάση της Τουρκίας έναντι της κρίσης στην Συρία καθώς και την ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης . Επίσης καταδικάζει τις ''τρομοκρατικές επιθέσεις του ΡΚΚ'' και αναφέρει ότι η Τουρκία δεν έχει κατορθώσει να σημειώσει πρόοδο στο Κουρδικό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου