Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Τρέχουν τα χρήματα από τα μπατζάκια τους σε Π. Ψυχικό και Εκάλη

Τρέχουν τα χρήματα από τα μπατζάκια τους σε Π. Ψυχικό και ΕκάληΣτοχοποιούνται πλέον και επισήμως από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών οι... πλούσιοι καθώς ιστορικά στοιχεία δείχνουν πως αυτοί είναι και οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματίας Πληροφοριακών Συστημάτων στο Παλαιό Ψυχικό, την Εκάλη και στα ακριβά Νότια προάστια της Αττικής συνωστίζονται πλούσιοι.
Όπερ σημαίνει ότι οι ελεγκτικές αρχές σαρώνουν πρώτα ηλεκτρονικά τους φακέλους των φορολογουμένων που ζουν σε αυτές τις περιοχές, προβαίνουν σε διασταυρώσεις και εν συνεχεία θα ξεκινήσουν επιτόπιους ελέγχους.
Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να δώσει την αίσθηση κοινωνικής δικαιοσύνης
καθώς τα νέα μέτρα που θα επιβληθούν θα πλήξουν χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.
Τα στοιχεία αυτά που διαρρέονται και ανακοινώνονται από το υπουργείο Οικονομικών εντάσσονται στο πλαίσιο της διευρυμένης επιχείρησης κατά της φοροδιαφυγής την οποία έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός και διαφημίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Τα στοιχεία
Την πρωτιά ευπορίας παρ΄ όλα αυτά κατακτούν οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής του Παλαιού Ψυχικού, φθάνοντας τις 544.601 ευρώ ετήσιο εισόδημα, και στη δεύτερη θέση έρχεται η Εκάλη με ετήσια οικογενειακά εισοδήματα ύψους 122.879 ευρώ, σύμφωνα με τις καταστάσεις εισοδημάτων του 2011.
Τρίτο έρχεται το Κολωνάκι, και ακολουθεί η Φιλοθέη, το Ρουφ, η Κηφισιά, το κέντρο της Αθήνας και ο Διόνυσος. Παράλληλα, τις ιδιοκτησίες τους εξαπλώνουν οι πλούσιοι κάτοικοι στη Νέα Ερυθραία, τη Δροσιά, την Άνω Γλυφάδα, τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη.
Σε κάθε χώρα όμως εύλογα, υπάρχουν οι «καλές» περιοχές, υπάρχουν και σημεία στις πόλεις που τα εισοδήματα των νοικοκυριών πέφτουν στα πατώματα. Τέτοιες περιοχές είναι η Οργάνη Ροδόπης με 8.620 ευρώ, οι κάτοικοι στα Δωδεκάνησα των οποίων το εισόδημα φτάνει μετά βίας τα 9.573 ευρώ, και το Βασιλικό Άνω Πωγωνίου Ιωαννίνων με 9.959 ευρώ ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου