Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ισπανία: Διαδήλωση για τις αλλαγές στο σύστημα υγείας

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα μπροστά από ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Μαδρίτης κατά της εφαρμογής της μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας, που καταργεί τη δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας των μεταναστών που δεν έχουν άδεια παραμονής.
«Κανένα ανθρώπινο ον δεν είναι παράνομο», φώναζαν οι διαδηλωτές μπροστά από το νοσοκομείο Γκρεγκόριο Μαρανιόν.
Μέχρι σήμερα, οι μετανάστες που δεν είχαν άδεια παραμονής μπορούσαν να εξασφαλίσουν άδεια για να λάβουν ιατρική φροντίδα από τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας.
Ωστόσο, επικαλούμενη την ανάγκη μείωσης των δαπανών, η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να
περιορίσει εφεξής την πρόσβασή τους στη δωρεάν περίθαλψη, επιτρέποντάς την μόνο για τα παιδιά, τις εγκύους και αυτούς που χρήζουν επείγουσας βοήθειας.
Σχεδόν 2.000 γιατροί εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα μέτρα αυτά και ανακοίνωσαν ότι αυτοί θα συνεχίσουν να παρέχουν ιατρική φροντίδα στους μετανάστες. Στην προσπάθεια αυτή εντάχθηκαν και νοσοκόμοι και άλλοι από το προσωπικό στον τομέα της υγείας κατόπιν έκκλησης μη κυβερνητικών οργανώσεων, όπως οι Γιατροί του Κόσμου.
Επίσης 7 από τις 17 κυβερνήσεις των ισάριθμων αυτόνομων περιοχών της Ισπανίας ανακοίνωσαν ότι θα αρνηθούν να εφαρμόσουν τον νόμο αυτόν και θα συνεχίσουν να επιτρέπουν την πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας των μεταναστών που δεν έχουν άδεια παραμονής.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου