Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Διετής «ατζέντα ανόρθωσης» από τον Ολάντ


Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η δημοτικότητα του οποίου πέφτει στις δημοσκοπήσεις ανακοίνωσε ότι θα ορίσει μια «ατζέντα ανόρθωσης» για τη Γαλλία μέσα «σε δύο χρόνια» λέγοντας πως η κυβέρνησή του δεν «έχει χάσει καιρό» αφότου ανέλαβε καθήκοντα πριν από τέσσερις μήνες.
«Η πορεία είναι η ανόρθωση της Γαλλίας» είπε στο τηλεοπτικό κανάλι TF1. «Θέλω να ορίσω μια ατζέντα ανόρθωσης: δύο χρόνια» πρόσθεσε. «Δύο χρόνια για να τεθεί ταυτόχρονα σε εφαρμογή μια πολιτική για την απασχόληση, για την ανταγωνιστικότητα και για την ανόρθωση των δημοσίων
οικονομικών» διευκρίνισε.
Ο Γάλλος πρόεδρος υπεραμύνθηκε του ρυθμού της κυβέρνησής του τονίζοντας: «Η κυβέρνηση δεν έχασε καιρό. Έδρασε, και γρήγορα».
Αναφερόμενος ειδικότερα στην ανεργία τόνισε πως «οφείλουμε να αναστρέψουμε την καμπύλη της σε ένα χρόνο» καθώς πρόσφατα ξεπεράστηκε το όριο των τριών εκατομμυρίων ανέργων στη Γαλλία.
Παράλληλα, επέμεινε στη φορολόγηση με 75% των εισοδημάτων άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, τονίζοντας πως δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις.
«Όχι, δεν θα υπάρξει εξαίρεση» απάντησε ο πρόεδρος σε ερώτηση κατά πόσον θα υπάρξουν εξαιρέσεις για τους καλλιτέχνες ή τους ποδοσφαιριστές, καθώς το ποσοστό 75% προκάλεσε πολεμική. Πρόσθεσε πως η διάταξη θα είναι έκτακτη και θα ισχύσει για δύο χρόνια.
Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος έκανε γνωστό πως η κυβέρνησή του θα αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψη για το ρυθμό ανάπτυξης το 2013, περίπου στο 0,8%, από 1,2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου