Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Σενάρια για «απεριόριστες» αγορές ομολόγων από ΕΚΤ

Βάσει του σχεδίου αυτού, το οποίο ενδεχομένως να ονομάζεται «Monetary Outright Transactions», η ΕΚΤ θα απέχει από τη διαμόρφωση ενός δημόσιου ανώτατου ορίου στις αποδόσεις, αναφέρουν οι πηγές του πρακτορείου.
Απεριόριστες αλλά «αποστειρωμένες» (sterilized) αγορές κρατικών ομολόγων περιλαμβάνει το σχέδιο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, μία ημέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ.
Βάσει του σχεδίου αυτού, το οποίο ενδεχομένως να ονομάζεται «Monetary Outright Transactions», η ΕΚΤ θα απέχει από τη διαμόρφωση ενός δημόσιου ανώτατου ορίου στις αποδόσεις, αναφέρουν οι πηγές του πρακτορείου. Το σχέδιο θα επικεντρώνεται μόνο στα κρατικά ομόλογα και όχι σε ένα ευρύτερο φάσμα στοιχείων ενεργητικού και θα στοχεύει σε βραχυπρόθεσμους τίτλους με διάρκεια ωρίμανσης έως τρία έτη.
Το δημοσίευμα πυροδότησε άνοδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενώ ώθησε προς τα πάνω και το ευρώ. «Εμφανίζονται τίτλοι (εφημερίδων) που λένε ότι το πρόγραμμα του Ντράγκι για τα ομόλογα θα υποσχεθεί απεριόριστη αγορά ομολόγων και αυτό είναι που κινεί την αγορά, αλλά δεν υπάρχει πηγή», σχολίασε διαπραγματευτής ομολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου