Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Να χαρακτηριστεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητος η υποστήριξη της λαθρομετανάστευσης από την Τουρκία

Η τουρκική βαρβαρότητα συνεχίζεται χωρίς έλεος

Ενώ ο Ελληνισμός θυμάται και τιμά για άλλη μια χρονιά τα θύματα της τουρκικής βαρβαρότητας των Σεπτεμβριανών και ενώ ετοιμάζεται να τιμήσει σε λίγες ημέρες τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού και την πυρπόληση της Σμύρνης, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (Πέμπτη, 12:00) άλλο ένα δράμα βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης τουρκικής βαρβαρότητας, η οποία παραμένει απαράλλακτη, παρ’ ότι διάγουμε τον 21ο αιώνα.
Ενώ η Ελλάδα, παράλληλα με την τεράστια οικονομική κρίση, η οποία δοκιμάζει την κοινωνική συνοχή και την επιβίωση του ελληνικού έθνους, βρίσκεται αντιμέτωπη με τη βραδυφλεγή βόμβα του
μεταναστευτικού, που είναι σε θέση να προκαλέσει τη μεγαλύτερη αλλαγή στη σύνθεση του ελληνικού έθνους στην Ιστορία, η Τουρκία συνεχίζει απρόσκοπτα την εφαρμογή του σχεδίου της, χωρίς να υπολογίζει το δράμα και τις ανθρώπινες ζωές που κοστίζει το έγκλημα της διακίνησης λαθρομεταναστών στη χώρα μας.


Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη των αναγνωστών μας, η εμπλοκή του τουρκικού κράτους και της τουρκικής κυβέρνησης στη διακίνηση μεταναστών προς τις χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα προς την Ελλάδα γίνεται με σκοπό αφ’ ενός μεν το κέρδος και αφ’ ετέρου δε τη δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού της Ελλάδος και τη δημιουργία πολυάριθμης μουσουλμανικής κοινότητας στη χώρα μας, η οποία θα δρα ως Δούρειος Ίππος της Άγκυρας.
Η παρούσα κυβέρνηση φαίνεται να έχει αντιληφθεί το μέγεθος της απειλής. Έτσι, μετά τη λήψη μέτρων στα ελληνικά σύνορα στον Έβρο, που επί χρόνια είχαν αφεθεί στην κυριολεξία αφύλακτα, μια κίνηση που κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν έγινε επί σκοπώ (όπως κανείς δεν γνωρίζει τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες συντελέστηκε το άλλο έγκλημα, αυτό της υπαγωγής της Ελλάδος στο ΔΝΤ), η ροή λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα μειώθηκε σε ποσοστό 84%. Επειδή, όμως, η εξέλιξη αυτή δυσχεραίνει την εφαρμογή του σχεδίου αφελληνισμού και ισλαμοποίησης της χώρας μας, η τουρκική κυβέρνηση και το τουρκικό κράτος -που όταν θέλει, ανακαλύπτει και τον τελευταίο Κούρδο πολιτικό που το ενοχλεί (δέκα χιλιάδες Κούρδοι πολιτικοί βρίσκονται σήμερα στις φυλακές)- έστρεψαν το κύμα των λαθρομεταναστών προς τα νησιά του Αιγίου.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι αρχές της Ασφάλειας, της Στρατοχωροφυλακής και της Ακτοφυλακής στις περιοχές κοντά στα δυτικά παράλια της Τουρκίας να συνεργάζονται αρμονικά με τους διακινητές, με αποτέλεσμα τα πλοιάρια με τους λαθρομετανάστες να αποπλέουν τις τελευταίες εβδομάδες προς τις ελληνικές θάλασσες και τα ελληνικά νησιά, όπου οι ελληνικές αρχές είναι υποχρεωμένες να καταγράφουν και να δέχονται τους καταφεύγοντες λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.
Τελευταίο κρούσμα, χαρακτηριστικό δείγμα της τουρκικής βαρβαρότητας, που όπως προαναφέραμε συνεχίζεται απρόσκοπτα και τον 21ο αιώνα, είναι το πολύνεκρο έγκλημα που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ακριβώς απέναντι από τη Σάμο. Μια βάρκα φορτωμένη με περισσότερους από εκατό λαθρομετανάστες, που κατάγονται κυρίως από τη Συρία και το Ιράκ, αναχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (6/9) από τις ακτές του Αχμέτμπεϋλι, που βρίσκεται B του Κουσάντασι, με σκοπό τη μεταφορά τους στο ακριτικό νησί της Σάμου. Η βάρκα προσέκρουσε στα βράχια, με αποτέλεσμα να πνιγούν 58 άτομα, να διασωθούν 51, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία.
Επειδή το ζήτημα είναι τεράστιο και εκτός του ότι απειλεί τη χώρα μας, στο πλαίσιο που αναφέραμε πιο πάνω, έχει εμπορευματοποιήσει τον άνθρωπο και κοστίζει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων κάθε χρόνο, είναι προφανές ότι δεν θα καταστεί δυνατόν να καταπολεμηθεί, αν δεν χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ η υπόθαλψη και η εμπλοκή κυβερνήσεων και κρατών στη διακίνηση ως βάρβαρο έγκλημα κατά της ανθρωπότητος.
Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί σ’ αυτήν την κατεύθυνση στα πλαίσια της Ε.Ε. και του ΟΗΕ και να επιδιώξει να ελεγχθεί το θέμα με τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας. Μέχρι να γίνει αυτό, όμως, και επειδή ο έλεγχος των θαλασσίων συνόρων είναι πράγματι δύσκολος, να ζητήσει την εγκατάσταση δυνάμεων της FRONTEX αλλά και ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων στις απέναντι από τα ελληνικά νησιά τουρκικές ακτές, αν μη τι άλλο, για να απαλλάξουμε την Τουρκία από άλλο ένα στίγμα, εκτός από αυτό της Γενοκτόνου.
Σάββας  Καλεντερίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου