Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Που χάθηκε ο Φράγκος και τι γίνεται με τη τάφρο του


Που χάθηκε ο Φράγκος και τι γίνεται με τη τάφρο του

Που χάθηκε ο Φράγκος.; Το Σάββατο πάντως θα είναι στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της «Κυράς των Μαρασίων». Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της οικίας της Βασιλικής Λαμπίδου, η οποία μέχρι και το θάνατό της σε ηλικία 107 ετών, στεκόταν δίπλα στα στρατευμένα Ελληνόπουλα που υπηρέτησαν κατά καιρούς στο φυλάκιο Μαρασίων.

Όπως γράφει το
kranos.blogspot.gr “το απόγευμα της ίδια ημέρας, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μουζάς, αιτιολόγησε την απόφαση αυτή ως εξής:

«Στο πρόσωπο του κυρίου Φράγκου, ως επίτιμου δημότη Ορεστιάδας, θέλουμε να τιμήσουμε όλους τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού, που υπηρέτησαν και υπηρετούν στην περιοχή μας.
Ο κύριος Φράγκος συγκεντρώνει μία σειρά από στοιχεία που μας αγγίζουν ως Έλληνες ακρίτες της Ορεστιάδας.
Έχει υπηρετήσει ως μάχιμος στην περιοχή μας και μάλιστα ως διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.
Έχει φτάσει στην ανώτατη θέση ως αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, δηλαδή Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Είναι συμπατριώτης μας Θρακιώτης από το νομό Ροδόπης και δύο φορές συμπατριώτης μας, αφού οι πρόγονοί του ήρθαν ως πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη.
Τέλος, έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην αμυντική θωράκιση του Έβρου, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και υλοποιώντας μία σειρά έργων, στα οποία δεν είναι πρέπον να αναφερθούμε με λεπτομέρειες.

Το σημαντικότερο για εμάς, είναι η τιμή που επιφύλαξε για όλους τους ακρίτες των συνόρων, κάνοντας γνωστή στο πανελλήνιο την «Κυρά των Μαρασίων», Βασιλική Λαμπίδου.

Αυτή την τιμή θέλουμε να του ανταποδώσουμε, ανακηρύσσοντάς τον ως επίτιμο δημότη Ορεστιάδας και στο πρόσωπο αυτού όλα τα στελέχη του ελληνικού στρατού που υπηρετούν πολλές φορές στον Έβρο κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, παντρεύονται εδώ, δημιουργούν οικογένειες, τα παιδιά τους μεγαλώνουν εδώ και πολλοί μένουν για πάντα μαζί μας, είτε είναι ντόπιοι είτε από άλλες περιοχές.
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους και να δείξουμε ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη μας σ’ αυτούς».
Και για όσους ανησυχούν για την τύχη της τάφρου να τους πληροφορήσουμε ότι τα έργα συνεχίζονται κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου