Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τριάντα χρόνια πίσω μας πήγε το Μνημόνιο


Συγκλονιστικά στοιχεία για το μεγάλο οικονομικό κραχ της Ελλάδας που συντελέστηκε μέσα σε 4 χρόνια, δίνει η έκθεση της ΓΣΕΕ η οποία επισήμως θα παρουσιαστεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η μεγάλη επιτυχία των πολιτικών του Μνημονίου είναι τέτοια που οι Έλληνες γύρισαν πολλά χρόνια πίσω.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών, δηλαδή των φτωχών αυτής της χώρας, έχει πέσει στα επίπεδα του 1978-1979. Πριν δηλαδή έρθει η Αλλαγή, ο Ανδρέας μοιράσει κοινοτικό χρήμα με το τσουβάλι και το χρέος εκτιναχθεί. Μια περίοδο που για όσους την έχουν ζήσει θα θυμούνται ότι η φτώχεια ήταν το κύριο χαρακτηριστικό και η Ελλάδα θύμισε κάτι
από… Αλβανία με μόνη ελπίδα σωτηρίας τα εμβάσματα των μεταναστών.
Εκεί λοιπόν γύρισε η Ελλάδα. Οι μέσες αποδοχές των Ελλήνων εργαζομένων πέρσι ήταν 25.470 ευρώ και αναμένεται και νέα υποχώρηση εντός του το 2013. Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να υποχωρήσουν στα 15.000 με 17.000 ευρώ, δηλαδή θα φθάσουν στα επίπεδα της Εσθονίας και της Κροατίας.
Η ΓΣΕΕ τονίζει επίσης ότι η πραγματική ανεργία φτάνει το 34% κι όχι το 28% όπως λένε τα επίσημα στοιχεία. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της έκθεσης του ΙΝΕ η στατιστική ανεργία εντός του 2013 αναμένεται να φτάσει το 28% με 29% (δηλαδή οι άνεργοι θα ξεπεράσουν 1.400.000 άτομα), ενώ η πραγματική ανεργία, θα αγγίξει το 34%.
Σε ότι αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία, η μείωση των μισθών και η αύξηση της ανεργίας έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα των ταμείων, τα οποία είναι μειωμένα κατά 9,5 δισ. ευρώ ετησίως. Παράλληλα τα ταμεία χάνουν περίπου 8 δισ. ευρώ, εξαιτίας της αύξησης της «μαύρης» εργασίας και της επέκτασης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.
Ας κρατήσουν, λοιπόν, τα στοιχεία όσοι νομίζουν ότι η ελληνική κοινωνία αντέχει νέο σοκ. Διότι τα σκληρά μέτρα θα οδηγήσουν με γεωμετρική ακρίβεια στο θάνατο της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου