Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Νετανιάχου-Παναγιωτόπουλος συζήτησαν και για τους υδρογονάνθρακες στην αν.Μεσόγειο


Νετανιάχου-Παναγιωτόπουλος συζήτησαν και για τους υδρογονάνθρακες στην αν.Μεσόγειο

“Βιαστικοί” να ενισχύσουν την συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ εμφανίστηκαν στην συνάντηση που είχαν το απόγευμα ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου.

“Το μήνυμα του πρωθυπουργού και η επιθυμία της κυβέρνησής μας είναι να επιταχύνουμε όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την συνεργασία των χωρών μας ,σ΄ όλους τους τομείς”,είπε ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος που ξεκίνησε την επίσκεψή του στο Ισραήλ.

“Έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε τις καλύτερες σχέσεις που είχαν ποτέ οι δύο χώρες. Διανύσαμε πολύ μεγάλη απόσταση πολύ σύντομα. Αλλά έχουμε και πολύ δρόμο μπροστά μας για να κάνουμε περισσότερα”, απάντησε ο Νετανιάχου.

Το κλίμα θερμό,λοιπόν.

Όπως είπε σε δήλωσή του ο ΥΕΘΑ ,το θέμα των υδρογονανθράκων συζητήθηκε με τον κ.Νετανιάχου.

“Συζητήσαμε και το θέμα των υδρογονανθράκων.

Σε ότι αφορά τα θέματα της δικής μου αρμοδιότητας είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο τις καλές σχέσεις αμυντικής συνεργασίας, μεταξύ των άλλων και στον τομέα της συνεργασίας, στην παραγωγή εξοπλιστικού υλικού, σε κοινά στρατιωτικά προγράμματα, σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και σε άλλους τομείς τους οποίους θα ανιχνεύσουμε αύριο στην συνάντηση μου με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπαράκ. Οι δύο λαοί, ο λαός της Ελλάδος και ο λαός του Ισραήλ είναι δύο λαοί με λαμπρή παράδοση και πολύ μεγάλο πολιτισμό. Ο δυτικός πολιτισμός βασίζεται σ’ αυτούς τους δύο πολιτισμούς κυρίως. Οι δύο λαοί μπορεί και πρέπει να είναι πολύ πιο κοντά ο ένας με τον άλλον, μιας και στην μακρά ιστορική τους διαδρομή πέρασαν και οι δύο από κρίσιμες φάσεις, από δύσκολες περιστάσεις, απέδειξαν όμως ότι μπορούν να στέκονται όρθιοι και να περνάνε μέσα από τις συμπληγάδες της Ιστορίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου