Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Συρία: Διακόπηκε η παροχή νερού σε ένα μέρος του Χαλεπιού λόγω καταστροφής των σωληνώσεων

Ένα μέρος του Χαλεπιού, της εμπορικής μητρόπολης στη βόρεια Συρία, υποφέρει σήμερα από έλλειψη πόσιμου νερού μετά την καταστροφή ενός συστήματος σωληνώσεων στη συνοικία Μπουστάν αλ-Μπάσα στο βόρειο τμήμα της πόλης, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).
"Ένα σημαντικό σύστημα σωληνώσεων καταστράφηκε κοντά στην έδρα της Δημόσιας Εταιρίας Υδάτων στην Μπουστάν αλ-Μπάσα. Είναι πολύ σοβαρό γιατί από εκεί διοχετεύεται το νερό σε όλη την πόλη", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του OSDH, ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.
"Δεν γνωρίζουμε πώς καταστράφηκε το σύστημα σωληνώσεων αλλά υπήρξαν αεροπορικές
επιδρομές και μάχες στον τομέα αυτόν", διευκρίνισε.
Ο διευθυντής της Εταιρίας Υδάτων επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους πως "υπήρξε ένα πρόβλημα με ένα σύστημα σωληνώσεων". "Δεν γνωρίζω ποιας τάξης γιατί δεν μπορώ να στείλω μια ομάδα για επιθεώρηση επιτόπου", είπε.
Το δίκτυο ακτιβιστών των Τοπικών Επιτροπών Συντονισμού (LCC) ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο δείχνει έναν πίδακα νερού να βγαίνει από έναν σωλήνα και να πλημμυρίζει το δρόμο και το υπόγειο ενός κτιρίου.
Οι LCC κατηγόρησαν "την αεροπορία του (προέδρου Μπασάρ αλ) 'Ασαντ ότι κατέστρεψε την κύρια διοχέτευση πόσιμου νερού στην πόλη".
Σύμφωνα με κατοίκους, η μισή πόλη, κυρίως οι συνοικίες και το βόρειο τμήμα της, στερούνται νερού.
Αυτή η σωλήνωση βρίσκεται στις παρυφές των συνοικιών Μπουστάν αλ-Μπάσα και Μιντάν. Βίαιες συγκρούσεις σημειώνονται ανάμεσα σε στρατιώτες και αντάρτες που προσπαθούν να επιστρέψουν στη Μιντάν, μια περιοχή υπό τον έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας της πολεμικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου