Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

«Λουκέτο» σε 9 σχολεία της Θεσσαλονίκης



Οι πρώτες μαθητικές καταλήψεις για τη φετινή χρονιά έκαναν την εμφάνισή τους στις αρχές της εβδομάδας, δηλαδή μόλις δύο εβδομάδες μετά τον αγιασμό. Χτες μπήκε «λουκέτο» σε εννέα γυμνάσια και λύκεια του νομού Θεσσαλονίκης, από την Επανομή και την Καλαμαριά μέχρι την Πολίχνη και τα Πεύκα. Στις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης άρχισαν να φτάνουν οι λίστες των αιτημάτων και ορισμένα εξ αυτών φαίνεται να στερούνται σοβαρότητας, καθώς μαθητές διέκοψαν τα μαθήματά τους για να διεκδικήσουν, ανάμεσα στα άλλα, παγκάκια στις αυλές, αίθουσα καπνιστηρίου και
πίνακες μαρκαδόρου!
Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις οι μαθητικές καταλήψεις φέρνουν στην επιφάνεια σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα, όπως η απουσία των αναγκαίων υποδομών και καθηγητών.
Μάθημα στην... Εκκλησία
Στην αίθουσα του κατηχητικού, στην εκκλησία των Πεύκων, παρακολουθούν μαθήματα 52 μαθητές του λυκείου, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η νέα πτέρυγα του σχολείου. Χτες το λύκειο τελούσε υπό κατάληψη από τους μαθητές, που διαμαρτύρονται για τη στέγαση στην αίθουσα του ναού - η οποία βρίσκεται σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από το λύκειο και έχει διαμορφωθεί γι' αυτό το σκοπό από το δήμο - ενώ προέβαλαν και άλλα αιτήματα, που αφορούν την έλλειψη υλικού για πειράματα φυσικής-χημείας, τη μεταφορά μαθητών που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, την τοποθέτηση σχολικού φύλακα και την αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
«Τα παιδιά που παρακολουθούν μάθημα στην εκκλησία αυλίζονται σε έναν ανοιχτό χώρο, χωρίς περίφραξη, και πηγαινοέρχονται στο λύκειο για να ψωνίσουν από το κυλικείο», επισήμανε ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Πεύκων, Δημήτρης Σιδηρόπουλος, τονίζοντας πως ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών συγκάλεσε προχτές σύσκεψη στο πρώην δημαρχείο Πεύκων για το κτιριακό. «Μας είχαν υποσχεθεί ότι οι τέσσερις νέες αίθουσες θα είναι έτοιμες στο τέλος Νοέμβρη. Στην προχτεσινή σύσκεψη μας είπαν ότι εκκρεμεί η άδεια από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για να μπει ο εργολάβος. Περιμένουμε απάντηση σε τρεις ημέρες», πρόσθεσε ο κ. Σιδηρόπουλος.
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΝΑ ΚΟΪΝΑ
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου