Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Κατά 84% μειώθηκε η λαθρομετανάστευση μέσω Έβρου Από την έναρξη της επιχείρησης "Ξένιος Ζευς" της ΕΛ.ΑΣ

Κατά 84% μειώθηκε η λαθρομετανάστευση μέσω ΈβρουΚατά 84% έχει μειωθεί η εισροή παράνομων μεταναστών από τον Έβρο από την έναρξη της επιχείρησης "Ξένιος Ζεύς" (4/8), σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
Κατά τον πρώτο μήνα εφαρμογής της επιχείρησης έχουν συλληφθεί στον Έβρο 1.121 αλλοδαποί, έναντι 6.991 το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

"Η επιχείρηση Ξένιος Ζευς δεν έχει καταληκτική ημερομηνία. Είναι διαρκής και αυτό είναι το στοίχημά της" διεμήνυσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας. Όπως είπε σε ραδιοφωνικές

του δηλώσεις, η πρώτη ρεαλιστική αποτίμηση θα γίνει μετά το τέλος του χρόνου και "στόχος είναι να επεκτείνουμε την επιχείρηση και σε όλη την Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις".

Στην Αττική προσήχθησαν κατά τους αστυνομικούς ελέγχους 16.836 αλλοδαποί και συνελήφθησαν 2.144, διότι δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.

'Εντεκα άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) συνελήφθησαν για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, καθώς και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες, ενώ διενεργήθηκαν 198 έρευνες σε σπίτια, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου