Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ανταρσία 8 βουλευτών κατά των μέτρων

Ανταρσία 8 βουλευτών κατά των μέτρωνΜεγάλες διαρροές αναμένεται να έχουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στην ψήφιση των νέων μετρων στη Βουλή καθώς όπως όλα δείχνουν τουλάχιστον 8 βουλευτές και από τα δύο κόμματα έχουν εφράσει τις διαφωνίες τους και την πρόθεσή τους να διαφοροπποιηθούν και να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Η εξέλιξη αυτή θα δοκιμάσει την κομματική συνοχη αλλά και το κλίμα που διαμορφωθεί μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι κκ Κουβέλης και Βενιζέλος θα διαφοροπιηθούν δημοσίως από τα νέα μέτρα και τις πολιτικές Σαμαρά αλλά θα δηλώσουν ότι
ψηφίζουν για να στηρίξουν την κυβέρνηση προσπαθώντας να αποφύγουν τα χειρότερα για τη χώρα.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία   Κ. Σκανδαλίδη, Μ. Μπόλαρη, Γ. Ντόλιο, Σ. Κεδίκογλου, Χ. Αηδόνη . Ο  Γ. Μιχελογιαννάκης θέτει ως προϋπόθεση την εφαρμογή της προγραμματικής συμφωνίας προκειμένου να ψηφίσει τα μέτρα. Αποστάσεις παίρνει επίσης η Θ. Τζάγκρη από το ΠΑΣΟΚ, ενώ αρνητικός για τα μέτρα είναι και  ο  Οδ. Βουδούρης (ΔΗΜΑΡ) .  
Ο τελευταίος, μιλώντας στη Real News, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Όπως  υποστήριξε,  τα μέτρα δε συνάδουν με την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης και διαφωνεί με τις συνεχείς συσκέψεις των τριών αρχηγών. «Αν είναι να συνεχιστεί, ας αναλάβουν καθήκοντα αντιπροέδρων οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ». Το πιο αξιοσημείωτο ίσως όμως είναι ότι ο κ. Βουδούρης τάσσεται υπέρ της προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ! 

Την πρόθεση του να καταψηφίσει μέτρα που θίγουν τις συντάξεις εξέφρασε και ο κ. Σκανδαλίδης  στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου