Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Οι 61 πνιγμένοι αποκάλυψαν πολλά για το ρόλο της Τουρκίας στη λαθρομετανάστευση


Οι 61 πνιγμένοι αποκάλυψαν πολλά για το ρόλο της Τουρκίας στη λαθρομετανάστευση

Ενώ στο παρα 5' αποφεύχθηκαν νέοι πνιγμοί λαθρομεταναστών στα τουρκικά παράλια, το CNN Turk αποκαλύπτει  ότι λόγω του θορύβου από τους 61 πνιγμούς στην Σμύρνη στράφηκαν τώρα τα βλέμματα στο θέμα αυτό.

Όπως αποκαλύπτει επίσης η  ιστοσελίδα του CNN Turk ότι η Τουρκία είναι μεταξύ των πρώτων δρόμων που χρησιμοποιούνται για την λαθρομετανάστευση . Μόνο πέρυσι - αναφέρει - περισσότεροι από 40.000 πρόσφυγες συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα.- σσ ο αριθμός αυτός αμφισβειτείται καθώς το κύμα που ''ξεφε'υγει'' και καταλήγει στην Ελλάδααφορά σε πολλές δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες!

Οσον αφορά την  παραλίγο νέα τραγωδία με λαθρομετανάστες ( μετα από αυτήν στην Σμύρνης) η Star,η Milliyet, η Hurriyet και η Zaman  γράφουν: . Η Στρατοχωροφυλακή παρατήρησε μία λέμβο που παρασυρόταν στα ανοικτά και όταν το λιμενικό πλησίασε στο φουσκωτό Zodiac τότε είδε ότι μέσα υπήρχαν 9 λαθρομετανάστες οι οποίοι είχαν έρθει αρχικά στην Σμύρνη και στην συνέχεια στο Κουσάντασι και από εκεί οι δουλέμποροι τους επιβίβασαν στην φουσκωτή λέμβο. Τους έδωσαν οδηγίες λέγοντας «πηγαίνετε ευθεία, απέναντι είναι ελληνικό νησί» . Στην συνέχεια παρασύρθηκαν , έχασαν την πορεία τους και παραλίγο να πνιγούν.

 Τί δείχνει όμως η περιγραφή;
 Τα πράγματα είναι απλά : Αν η ...παρατηρητικότητα της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και της Ακτοφυλάκής ήταν αυτή που έπρεπε θα εντόπιζαν πολύ περισσότερα σαπιο- κάικα και και φουσκωτά με εξαθλιωμένους ( και ξεζουμισμένους από τους διακινητές ) λαθρομετανάστες! Απλώς τώρα - λόγω του θορύβου από τους πνιγμούς - προσέχουν για τα μάτια του κόσμου λίγο περισσότερο και ...να το αποτέλεσμα!
Άλλωστε την κρυφή αλήθεια για την ροή λαθρομεταναστών από την Τουρκια στην Ελλάδα και την ανοχή (ή και άμεση βοήθεια της Άγκυρας  σε αυτή)  είχε αποκαλύψει τις προάλλες αποκάλυψε  με τον τίτλο της η τουρκική εφημερίδα Aksam:
« Αυξήθηκαν οι περιπολίες και παρεμποδίστηκε η τραγωδία», έγραφε η εφημερίδα  για την διάσωση , από την τουρκική ακτοφυλακή του συνόλου των λαθρομεταναστών που επέβαιναν σε δύο λέμβους οι οποίες - σε διαφορετικά σημεία - ναυάγησαν.Οπως και οι άλλες εφημερίδες έγραφαν διασώθηκαν την τελευταία στιγμή 75 πρόσφυγες σε δύο ξεχωριστές λέμβους στα ανοικτά της Μαρμαρίδας και των Δαρδανελίων . Στην μία περίπτωση συνολικά 39 άτομα (εκ των οποίων  13  παιδιά και 7 γυναίκες) προσπάθησαν να διαφύγουν από το Μποσμπουρούν της Μαρμαρίδας στην Σύμη. Ομως καθοδόν προς την Σύμη την νύκτα η πλαστική λέμβος άρχισε να βυθίζεται τρία μίλια ανοικτά του Μποσμπουρούν . Η ακτοφυλακή της Μαρμαρίδας που έκανε περιπολία , έσωσε τους πρόσφυγες .Επίσης - ανέφεραν τα ρεπορταζ- 36 πρόσφυγες που θέλησαν να περάσουν από το Αϊβατζίκ των Δαρδανελίων στην Λέσβο κινδύνεψαν να πνιγούν όταν υπέστη βλάβη ο κινητήρας της λέμβου και άρχισαν να μπαίνουν νερά .

Είναι φανερό από όσα γράφουν οι εφημερίδες - σήμερα και τις προάλλες -  ότι όταν οι Τούρκοι κάνουν όπως πρέπει τις περιπολίες και τους ελέγχους στα νερά τους  τότε εντοπίζουν τους λαθρομετανάστες και μπορούν να τους παρεμποδίσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου