Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ιταλία: προς απαγόρευση συναλλαγών σε μετρητά άνω των 50 €

Μετά την απαγόρευση να αποσύρεις από την τράπεζα πάνω από 1.000 ευρώ σε μετρητά, η Ιταλία ετοιμάζεται να κάνει νέο βήμα στην πορεία του απόλυτου έλεγχου των συναλλαγών των ιδιωτών.
Πράγματι, κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο για την απαγόρευση όλων των συναλλαγών σε μετρητά πάνω από 50 ευρώ. 
Για μεγαλύτερα ποσά, θα γίνεται δεκτή μόνο η χρήση των ηλεκτρονικών τραπεζικών καρτών. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ήθελε το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί από το 2013.
Με το πρόσχημα της καταπολέμησης του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της μαύρης και γκρίζας οικονομίας, αυτό το νέο αναγκαστικό μέτρο θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει ένα επιπλέον μέσο για τον έλεγχο του πληθυσμού, από δω και στο έξης με ευκολότερη «ιχνηλάτηση» όλων των καθημερινών δραστηριοτήτων του. 
Για ορισμένους παρατηρητές, αποτελεί επίσης ένα επιπλέον βήμα προς την απλή και καθαρή κατάργηση των μετρητών υπέρ των ηλεκτρονικών συναλλαγών μόνο.
Ενώ η οικονομική ολιγαρχία λειτουργεί ταχυδακτυλουργικά  με δισ. ευρώ στη τελειότατη αδιαφάνεια και με καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας, ο «λαουτζίκος (vulgum pecus  παρακολουθεί τον Big Brother που σφίγγει τη θηλιά και τις τράπεζες, που όμως απέδειξαν από την αρχή της κρίσης την ανευθυνότητα την ατιμία τους, να πάρουν ακόμη και λίγο περισσότερη εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου