Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πάνω από 45% η "χασούρα" για τους στρατιωτικούς! Πίνακας που δείχνει ότι είναι οι πιο αδικημένοι


Οι μεγάλοι χαμένοι των περικοπών που έχουν γίνει μέχρι τώρα και συνεπώς και αυτών που έρχονται είναι οι στρατιωτικοί. Το δείχνουν τα στοιχεία ,το αποδεικνύουν οι αριθμοί, το ξέρει η κυβέρνηση αλλά παρόλα αυτά δεν κάνει τίποτα. Αντιθέτως ετοιμάζεται να "πουλήσει" ως τεράστια επιτυχία ότι η περικοπή που θα υποστούν τώρα, θα είναι μικρότερη από αυτή που θα υποστούν άλλοι! Πρόκειται για κοροϊδία ,λένε οι στρατιωτικοί και δεν έχουν άδικο.

Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων αποτυπώνει στον πίνακα που ακολουθεί "την εξαπάτηση που θα υποστούν ακόμη μια φορά οι Έλληνες στρατιωτικοί, από το επικοινωνιακό παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες τους",όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Από το συγκριτικό αυτό πίνακα προκύπτει ότι το μέσο ετήσιο εισόδημα των Ελλήνων στρατιωτικών είναι υποπολλαπλάσιο των αντιστοίχων εισοδημάτων των λοιπών υπαλλήλων που συναποτελούν τα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια. Από την παρατήρηση αυτή οδηγούμαστε στο βέβαιο συμπέρασμα ότι η περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων τους και η παρουσίασή τους ως προνομιούχων από την Πολιτεία έχει ως στόχο την περαιτέρω απαξίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν και την αποδυνάμωση του ηθικού τους, που συνιστά το σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος της Εθνικής Άμυνας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ



Οι τιμές αναφέρονται σε ακαθάριστες αποδοχές (μικτές). Στον πίνακα δεν περιλαμβάνονται οι υπερωριακές αποζημιώσεις δικαστικών, διπλωματών, πανεπιστημιακών, εφημερίες ιατρών ΕΣΥ, αποζημίωση πέραν του 5νθημέρου αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών και πάγιες ημέρες εκτός έδρας των στρατιωτικών.
Εάν θεωρήσουμε δεδομένη την παύση καταβολής από το νέο έτος των πάγιων οδοιπορικών των στρατιωτικών τότε το ετήσιο εισόδημά τους θα μειωθεί επιπλέον κατά 1.585 €, αφαιρώντας στην ουσία δύο μισθούς. Ενώ εάν στη μείωση αυτή προστεθεί και η σχεδόν βέβαιη κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων - Πάσχα και του επιδόματος αδείας, συνολικού ύψους για όσους το δικαιούνται 1.000 €, τότε η συνολική μείωση του εισοδήματος του στρατιωτικού φθάνει το ποσό των 3.787 € που αντιστοιχεί στο 16,50% του μέσου ετήσιου εισοδήματός του.
Στις ανωτέρω μειώσεις θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η αναστολή των μισθολογικών προαγωγών και του χρονοεπιδόματος η εφαρμογή της οποίας αφαιρεί από το εισόδημα του στρατιωτικού κατά μέσο όρο 120 € μηνιαίως ή 1440 € ετησίως.

Τελικώς οι μειώσεις για την κατηγορία των στρατιωτικών ανέρχονται σε απόλυτες τιμές στα 5.227 € ετησίως και σε ποσοστό 22,9% του μέσου ετήσιου εισοδήματός τους. Με τον κομψό αυτό τρόπο οι στρατιωτικοί θα απολέσουν κατά μέσο όρο 4 μισθούς ύψους 1.300 €.

Από τον ανωτέρω συγκριτικό πίνακα προκύπτει ότι το μέσο ετήσιο εισόδημα των στρατιωτικών είναι υποπολλαπλάσιο των αντιστοίχων εισοδημάτων των λοιπών υπαλλήλων που συναποτελούν τα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια. Από την παρατήρηση αυτή οδηγούμαστε στο βέβαιο συμπέρασμα ότι η περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των στρατιωτικών και η παρουσίασή τους ως προνομιούχων από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ έχει ως στόχο την περαιτέρω απαξίωση των υπηρεσιών που προσφέρει και την αποδυνάμωση του ηθικού του Έλληνα Στρατιωτικού που συνιστά τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος της Εθνικής Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου