Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Δωρεάν σίτιση και εμβολιασμός για 365.000 μαθητές


Φωτογραφία για Δωρεάν σίτιση και εμβολιασμός για 365.000 μαθητές

Σε 3.522 σχολικές μονάδες θα υλοποιηθεί το «Σχέδιο Προώθησης και Κατανάλωσης Φρούτων στα Σχολεία» για το σχολικό έτος 2012-2013. Το πρόγραμμα καλύπτει 364.665 μαθητές, που φοιτούν στα συγκεκριμένα σχολεία στις Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Αιγαίου, Πελοποννήσου και στις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Σχετικά ενημερώνει με έγγραφό του προς τη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ύστερα από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους εμβολιασμούς και τη σίτιση μαθητών, που διαβιούν σε ένδεια. Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Θεανώ Φωτίου, Ευγενία Βαμβακά, Έφη Γεωργοπούλου, Παναγιώτα Δριτσέλη, Μαρία Κανελλοπούλου, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Αναστάσιος Κουράκης, Χρήστος Μαντάς, Γιώργος Πάντζας, οι οποίοι σημειώνουν ότι «χρέος κάθε κυβέρνησης είναι να μην αφήνει μια χώρα να σύρεται σε ανθρωπιστική κρίση και να είναι έτοιμη να καλύψει ζωτικές ανάγκες ειδικά των ευαίσθητων ηλικιακών στρωμάτων όπως είναι τα παιδιά και οι έφηβοι». Οι βουλευτές προσθέτουν ότι «τα τραγικά αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης έχουν φανεί στην καθημερινότητα των μαθητών, ιδίως όσων διαβιούν σε περιοχές, που πλήττονται από την ανεργία και τη φτώχια».

Στην ερώτηση έχει απαντήσει εγγράφως και το υπουργείο Υγείας ενημερώνοντας ότι στην Ελλάδα «ο αντιφυματικός εμβολιασμός BCG διεξάγεται δωρεάν στα σχολεία». Εξάλλου, το υπουργείο ενημερώνει ότι «οι Γενικές Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων κλήθηκαν να καταγράψουν τον αριθμό των απόρων και ανασφάλιστων ατόμων που κατέχουν βιβλιάριο ανασφαλίστου, αλλά και να εκτιμήσουν κατά προσέγγιση τον αριθμό των ατόμων που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες και δεν διαθέτουν ισχύον βιβλιάριο ανασφαλίστου, προκειμένου να υπάρξει εμβολιοπαραγωγή και εμβολιαστική κάλυψη σε κεντρικό επίπεδο».
Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου