Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

35ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Ανατολική Μακεδονία - Θράκη 35ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
To 35o Ελληνικό και το 18o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας σας περιμένει από 10 έως 22 Σεπτεμβρίου στην Πόλη του Κινηματογράφου. Επί μια εβδομάδα, ζούμε και μιλάμε τη γλώσσα του σινεμά. Το Φεστιβάλ κυριολεκτικά γεμίζει την πόλη με προφεστιβαλικές και παράλληλες εκδηλώσεις.

Αξιοσημείωτο βέβαια είναι ότι φέτος ειδικά εξαντλήθηκαν κυριολεκτικά οι διαθέσιμοι εκθεσιακοί χώροι και χρειάστηκε να διαμορφώσουμε κι άλλους για να καλύψουμε την πληθώρα εκθέσεων, θεματικών παρουσιάσεων και γενικά εκδηλώσεων που σχετίζονται με το Φεστιβάλ.

Συγχρόνως, φέτος για πρώτη φορά εγκαινιάζουμε συνεργασία με τις Γιορτές Παλιάς Πόλης του Δήμου Ξάνθης, όπου θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες παλαιοτέρων ετών, ένας ιδανικός πρεσβευτής και ταυτόχρονα πρόσκληση προς τους κατοίκους και επισκέπτες της γειτονικής πόλης για να επισκεφτούν τη Δράμα.

Για δεύτερη χρονιά επίσης συνεχίζεται η καταξιωμένη από πέρυσι δράση "Το Φεστιβάλ πάει βόλτα", με προβολές βραβευμένων ταινιών στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

Φέτος επίσης ξεκινά μια αξιόλογη συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της οποίας το Φεστιβάλ θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει και να προβάλει τις βραβευμένες ταινίες των ευρωπαϊκών βραβείων LUX, τις οποίες θα παρουσιάσουν Έλληνες και ξένοι Ευρωβουλευτές που θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στην πόλη μας.

Παράλληλα με το Φεστιβάλ και σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα διοργανωθεί στην πόλη ημερίδα με θέμα "Οι πολιτικές Ανάπτυξης και Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην οικονομική κρίση", με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και ανοιχτή στο κοινό, την οποία επίσης θα τιμήσουν με την παρουσία τους Έλληνες και ξένοι Ευρωβουλευτές.

Από φέτος εξάλλου, εγκαινιάζεται μια νέα εποχή, με το άνοιγμα στο κοινό, χώρων της Καπναποθήκης της οδού Περδίκα για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων. Με αυτό τον τρόπο σηματοδοτείται επιτέλους η αξιοποίηση του χώρου που θα γίνει όχημα για τα νέα ταξίδια του Φεστιβάλ.

Δίνουμε λοιπόν και φέτος ραντεβού στην Δράμα, όπου η καρδιά του κινηματογράφου χτυπά πραγματικά δυνατά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου