Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Γαλλία: Ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια οι άνεργοι

Το «φράγμα» των τριών εκατομμυρίων έχουν ήδη σπάσει οι άνεργοι στη Γαλλία, όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Εργασίας της χώρας, Μισέλ Σαπέν.
«Την επόμενη χρονιά ποιό θα είναι το ποσοστό της ανεργίας; Κανείς δεν ξέρει. Τα 3 εκατομμύρια τα έχουμε ήδη φτάσει. Οι αριθμοί που σχολιάζετε, οι οποίοι αποτελούν τα στοιχεία του Ιουλίου, έχουν σήμερα ξεπεραστεί, βρισκόμαστε στον Σεπτέμβριο. Δεν χρειάζεται καν να αναρωτηθούμε για το 10% (της ανεργίας). Αυτό το έχουμε ήδη φτάσει», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στον ραδιοσταθμό Radio J.

Ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία αυξήθηκε τον Ιούλιο κατά 41.300 - η μεγαλύτερη άνοδος που σημειώνεται στη χώρα εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια.
«Το ερώτημα είναι: θα αυξηθεί ακόμη πολύ; Ναι, θα αυξηθεί. Μήπως σε μία δεδομένη στιγμή μπορεί να αντιστραφεί, ναι, μπορεί να αντιστραφεί. Αυτό εξαρτάται από τις οικονομικές αποφάσεις, τις ευρωπαϊκές αποφάσεις», ανέφερε ο Σαπέν.
Όπως σημείωσε, «χρειάζεται ανάπτυξη για να μπορούν να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και έτσι να καταπολεμήσουμε πραγματικά την ανεργία».
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου