Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Στις 20/9 η Γ φάση αποσπάσεων, του αιρετού Βασίλη Παληγιάννη

Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.                 
Τηλ. 6974750409
Fax: 210-344228710/09/2012

Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στις 20/09/2012 η Γ΄ φάση αποσπάσεων

Απαντώντας σε ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τις αποσπάσεις και με το αν πραγματοποιηθεί Γ΄ φάση αποσπάσεων και πότε, σας ενημερώνω τα εξής:
Πραγματοποιήθηκαν έως σήμερα οι δύο (2) πρώτες φάσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η πρώτη στις 03/08/2012 και η δεύτερη στις 30/08/2012. Το ποσοστό ικανοποίησης των αποσπάσεων των δύο φάσεων ανέρχεται στο 81%. Από τις 6.670 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 5.425, ενώ πέρυσι το ποσοστό ήταν 73%, αφού είχαν ικανοποιηθεί 4.890 αιτήσεις σε όλες τις φάσεις των αποσπάσεων. Στη Β΄ φάση ικανοποιηθήκαν όλες οι αιτήσεις συναδέλφων ειδικών κατηγοριών. Σε ότι αφορά τις τροποποιήσεις αποσπάσεων, είναι αλήθεια πως παρά τις
επιφυλάξεις της Διοίκησης, το ΚΥΣΠΕ τις συμπεριέλαβε στη διαδικασία των αποσπάσεων και αποφεύχθηκαν αδικίες που θα δημιουργούνταν λόγω κακής εκτίμησης των κενών από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Περιφερειακούς Διευθυντές.
Αναμφισβήτητα φέτος πραγματοποιήθηκαν περισσότερες αποσπάσεις, έγιναν έγκαιρα και αποφεύχθηκαν τα τραγελαφικά λάθη της περσινής χρονιάς (πλεονάζουσες περιοχές - πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί, προσλήψεις αναπληρωτών σε περιοχές που εκκρεμούσαν αιτήσεις απόσπασης, μη ικανοποίηση αιτήσεων ειδικών κατηγοριών, χρόνος πραγματοποίησης κλπ.).
Είναι αλήθεια πως σε συγκεκριμένες περιοχές (Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φλώρινα κ.α.) δεν ικανοποιήθηκαν αιτήσεις συναδέλφων με πολλά χρόνια υπηρεσίας, με 2 ή 3 παιδιά και άλλα σοβαρά προβλήματα.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Περιφερειακοί Διευθυντές δεν έδωσαν κενά εκπαιδευτικών.
Προσωπικά, ως αιρετός γνωρίζεται πως αμφισβήτησα τον αριθμό κενών και ιδιαίτερα αυτών της Θεσσαλίας. Η πορεία απέδειξε το δίκαιο της θέσης μου. Αρκεί να αναφέρω πως ενώ στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα και στις δύο φάσεις αποσπάσεων η Περιφερειακή Διευθύντρια έδινε πλεόνασμα εκπαιδευτικών και χρειάστηκε η παρέμβασή μου για να αποσπαστούν έστω και ελάχιστοι και, κυρίως, συνάδελφοι ειδικών κατηγοριών, η ίδια απέσπασε την περασμένη εβδομάδα στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα συναδέλφους από τη Λάρισα επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη κενών.
Πιστεύω πως στη Γ΄ φάση των αποσπάσεων που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις 20/09/2012 πρέπει να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις καλύπτοντας όλα τα λειτουργικά κενά που υπάρχουν στις περιοχές προτιμήσεων των συναδέλφων.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η Β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών για κάλυψη των κενών που θα καταγραφούν.

Πάντα στη διάθεσή σας,

Παληγιάννης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου