Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Προσλήψεις 2.000 ατόμων στη ΔΕΗ

Προσλήψεις 2.000 ατόμων στη ΔΕΗ
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης από τα συναρμόδια Υπουργεία (Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) της ΚΥΑ που αφορά στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, περίπου 2000 ατόμων.
Ο σχετικός φάκελος έχει αποδοθεί σε  επιτροπή της ΔΕΗ. Εκκρεμεί, πλέον, η αποστολή σχετικού με τις ανάγκες τους εγγράφου από τις μονάδες της ΔΕΗ προς τον ΑΣΕΠ, ώστε αυτές να
εγκριθούν. Συγκεκριμένα, στο ΑΣΕΠ βρίσκεται προς έγκριση αίτημα για 320 θέσεις στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, 160 θέσεις στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Καρδιάς και 85 θέσεις στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Μετά το πέρας της έγκρισης από τον ΑΣΕΠ αναμένεται η ανακοίνωση της σχετικής προκήρυξης. Με την πρόσληψη των  υπαλλήλων θα καλυφθούν εποχικές ανάγκες της επιχείρησης, ενώ θα δοθεί ανάσα και στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στη ΔΕΗ. Παράλληλα, αναμένεται να δώσει έστω και μικρή ανακούφιση στο μείζον πρόβλημα της ανεργίας που ταλανίζει τις τοπικές κοινωνίες.
Με πτυχιούχους, αλλά και διοικητικούς υπαλλήλους θα ενισχυθεί ο νεοσυσταθείς φορέας ΑΔΜΗΕ ΑΕ. Οι προσληφθέντες θα υπογράψουν συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου