Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Έκλεψαν καλώδιο 20 χλμ. αξίας 100.000 ευρώ

Έκλεψαν καλώδιο 20 χλμ. αξίας 100.000 ευρώ
Την Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη εκπρόσωπος της Εγνατίας οδού από την υπηρεσία της Κομοτηνής, βρέθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας, όπου κατήγγειλε κλοπή καλωδίου μήκους 20 χιλιομέτρων. Το καλώδιο βοηθητικό όπως φαίνεται για τον ηλεκτροφωτισμό του δρόμου, κλάπηκε σε χρονικό διάστημα από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και το μήνα Σεπτέμβριο.
Βρίσκονταν παράλληλα με το δρόμο. Σύμφωνα με την καταγγελία τα 20 χιλιόμετρα από τα οποία λείπει αυτό το καλώδιο, αφορούν το τμήμα της Εγνατίας οδού Άγιος Ανδρέας – Νέα Καρβάλη.
Ήταν ένα εξωτερικό καλώδιο που ουδείς γνωρίζει εάν αφαιρέθηκε τμηματικά, κάτι που είναι το
πιθανότερο.
Η εκπρόσωπος της Εγνατίας οδού είπε στους αστυνομικούς ότι η αξία του πλησιάζει το ποσό των 100.000 ευρώ.
Διενεργείται προανάκριση αλλά το έργο της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας είναι πολύ δύσκολο, λόγω του ότι η παράνομη αυτή πράξη έγινε πριν από αρκετό καιρό.
* Το βράδυ του Σαββάτου επί της Εγνατίας οδού, στην αερογέφυρα Διαλεκτού, άγνωστοι δράστες ευρισκόμενοι στην γέφυρα, έριξαν πέτρες σε διερχόμενα λεωφορεία που μετέφεραν φιλάθλους της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ που ήταν στην Ξάνθη. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τρία λεωφορεία και σε συνοδευτικό όχημα (κλούβα) της αστυνομίας.
Τραυματίστηκε ελαφρά ένας φίλαθλος, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Οι υπόλοιπες αστυνομικές ειδήσεις του διημέρου είναι οι ακόλουθες:

Συνελήφθη 64χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη, στις (21-9-2012) το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 64χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 64χρονου, διευθύνοντος συμβούλου πρώην κατασκευαστικής εταιρείας, έχουν βεβαιωθεί χρέη που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 799.654,72 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, στις (21-9-2012) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο ημεδαποί, ηλικίας 50 (γυναίκα) και 47 ετών, για κατοχή ναρκωτικών. Σε βάρος του 47χρονου σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία για καλλιέργεια φυτού κάνναβης.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, εντόπισαν στην κατοχή, καθώς επίσης και στο Ι.Χ.Ε που επέβαιναν οι δράστες, μια (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 0,4 γραμμαρίων και μια (1) σύριγγα, οι οποίες κατασχέθηκαν.
Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 47χρονου, όπου βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε ένα φυτό κάνναβης, ύφους 50 εκατοστών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

Σύλληψη αλλοδαπού για δύο απόπειρες κλοπής σε οικίες

Συνελήφθη στις (21-9-2012) το μεσημέρι σε χωριό της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αρμενίας, κατηγορούμενος για δύο απόπειρες κλοπής.
Συγκεκριμένα, ο δράστης αποπειράθηκε να εισέλθει σε οικία, σε χωριό της Ορεστιάδας, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του, διότι έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια και τράπηκε σε φυγή, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το μεσημέρι της 20-9-2012, εισήλθε σε οικία, σε χωριό του Διδυμοτείχου, χωρίς όμως να αφαιρέσει κάτι, εφόσον έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και τράπηκε ξανά σε φυγή.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) διαρρηκτικά εργαλεία και το χρηματικό ποσό των 55 περίπου Ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου