Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΕΤΑΑ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ 18000 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ


Αυξάνονται κατά 18.000 οι θέσεις παιδιών στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς με επιδότηση από το ΕΣΠΑ  σε σχέση με πέρυσι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό ωφελουμένων για την τρέχουσα περίοδο σε πάνω από 60.000.Αυτό αποφάσισε το Υπουργείο Εργασίας με την ΚΕΔΕ.

Η οριστική λύση στο ζήτημα των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δόθηκε σήμερα ύστερα από συνάντηση του προεδρείου της Kεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση και σε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Συγκεκριμένα, έγιναν δεκτές, από το προεδρείο της ΚΕΔΕ, οι προτάσεις του υπουργείου οι οποίες περιλαμβάνουν αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος και εξορθολογισμό των τροφείων
(voucher).
Αναμονή τώρα για την διαδικασία από το ΕΕΤΑΑ που θα πραγματοποιηθεί μετά την απόφαση του Υπουργείου της άυξησης των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς που επιδοτούνται από το ΕΣΠΑ.
Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ
Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Ασκούνη συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του ποσού χρηματοδότησης επιπλέον επιδοτούμενων θέσεων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».
Τα δύο μέρη κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ώστε να αυξηθεί, τελικά, ο προϋπολογισμός κατά 40 εκ. ευρώ και ο αριθμός των φιλοξενούμενων παιδιών κατά 18 χιλιάδες.
Έτσι ο συνολικός αριθμός παιδιών που θα φιλοξενηθούν την νέα σχολική χρονιά σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς αυξάνεται από 43 σε 61 χιλιάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου