Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Μετά τις 15 Οκτωβρίου αποφάσεις για την Ελλάδα Τί είπαν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Κριστίν Λαγκάρντ

Μετά τις 15 Οκτωβρίου αποφάσεις για την Ελλάδα
Μετά το δεύτερο 15ήμερο του Οκττωβρίου αναμένονται οι όποιες πολιτικές αποφάσεις για την Ελλάδα, γνωστοποίησε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου μετά την άτυπη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Λευκωσία, προσθέτοντας ότι το ελληνικό θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Eurogroup, στις 8 Οκτωβρίου.

"Η ελληνική κατάσταση θα συζητηθεί στη συνάντηση της 8ης Οκτωβρίου, αλλά αποφάσεις δεν θα ληφθούν πριν από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Η

Ελλάδα γνωρίζει, ότι πρέπει να επιδείξει πολύ ισχυρή αποδοτικότητα στις μεταρρυθμίσεις μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες" είπε.
Όσο αφορά την έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα, είπε ότι θα είναι έτοιμη το νωρίτερο στις αρχές Οκτωβρίου.

Στη συνέντευξη ήταν επίσης παρόντες η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν και ο επικεφαλής του EFSF/ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Η Κριστίν Λαγκάρντ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επμήκυνσης, λέγοντας ότι το να δοθεί περισσότερος χρόνος, είναι "μία επιλογή" για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

"Η Ελλάδα έχει κάνει καλή δουλειά και έχει σημειώσει πρόοδο τόσο στο τομέα των δαπανών όσο και των εσόδων", σημείωσε, προσθέτοντας πάντως ότι πρέπει να γίνει ακόμα "πολλή δουλειά στις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις" και ότι το Ταμείο θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου