Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Τελειώνει ο ελβετικός παράδεισος για 13 ελληνικές οικογένειες

Τελειώνει ο ελβετικός παράδεισος για 13 ελληνικές οικογένειες
Με το βλέμμα μεταξύ άλλων σε 13 ελληνικές οικογένειες πολυεκατομμυριούχων, που εδρεύουν στο Γκστάαντ, οι εκλογείς του ελβετικού καντονίου της Βέρνης θέλουν να βάλουν τέλος στην άδικη, όπως τη χαρακτηρίζουν, ειδική φορολογική μεταχείριση προς τους πλούσιους ξένους, ψηφίζοντας στις 23 Σεπτεμβρίου για μία νέα νομοθεσία σχετικά με τη "δίκαιη και ισότιμη φορολόγηση για τις οικογένειες".

Μιλώντας σε ελβετική εφημερίδα, η βουλευτής των Σοσιαλιστών Μάργκρετ Κίνερ Νέλεν αναφέρεται

στο ζήτημα, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι "στο Γκστάαντ βρίσκουμε 13 ελληνικές οικογένειες πολυεκατομμυριούχων, που πληρώνουν εξευτελιστικούς φόρους. Είναι σκάνδαλο" λέει.

Βέβαια, πέρα από τους πλούσιους Έλληνες, στην Ελβετία βρίσκονται και πολλοί Γάλλοι.

Το θέμα με την ψηφοφορία στις 23 Σεπτεμβρίου, δεν άφησε αδιάφορο τον γαλλικό Τύπο που αναρωτιέται εάν ο ελβετικός "παράδεισος" θα λήξει προσεχώς και για τον ιδιαίτερα δημοφιλή στους Γάλλους ροκ τραγουδιστή Τζόνι Χαλιντέι.

Η Ελβετίδα βουλευτής, που έφερε σαν παράδειγμα την παρουσία των 13 ελληνικών οικογενειών, υπογραμμίζει ότι "οι ξένοι κλέβουν, όχι μόνον το καντόνι της Βέρνης αλλά και την Ελβετική Συνομοσπονδία".

Το καντόνι της Ζυρίχης κατήργησε αυτό το ευνοϊκό για τους πλούσιους ξένους φορολογικό σύστημα το 2009, ενώ το καντόνι της Γενεύης αναμένεται ότι θα το καταργήσει έως το τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου