Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΑΕΔ: Από 1/10 η υποβολή αιτήσεων για το εποχικό επίδομα

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΩΣ 30/11

ΟΑΕΔ: Από 1/10 η υποβολή αιτήσεων για το εποχικό επίδομα

Από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, ξεκινά η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου του 2012.

ΟΑΕΔ: Από 1/10 η υποβολή αιτήσεων για το εποχικό επίδομα
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και τις Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης αλλά και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών.
Δικαιούχοι του επιδόματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω
κατηγοριών: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών- ανυψωτικών -οδοποιητικών -γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.
Επίσης οι συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 10/9/2012 και κατά το έτος 2011 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2012, δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ' όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και, η οποία για το έτος 2012 ανέρχεται στο ποσό των 486,84 ευρώ.
Όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/12 και μετά και πληρούν τις προϋποθέσεις, είναι δικαιούχοι του βοηθήματος.
Οι δικαιούχοι, μπορούν να λάβουν πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών, καθώς και για το ύψος του βοηθήματος και τις προϋποθέσεις της χορήγησής του ανά κατηγορία, στον δικτυακό τόπο του Οργανισμού www.oaed.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου