Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Πρεμιέρα με νίκη: Λετονία - Ελλάδα 1-2

Πρεμιέρα με νίκη: Λετονία - Ελλάδα 1-2Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου νίκησε εκτός έδρας τη Λετονία με 2-1 και έκανε το καλύτερο ξεκίνημα  στους προκριματικούς του Μουντιάλ 2014. Με τη νίκη αυτή βρίσκεται επικεφαλής του ομίλου μαζί με τη Βοσνία, η οποία νίκησε  εκτός έδρας το αδύναμο Λιχτενστάιν με 8-1.
Στον τρίτο αγώνα του ομίλου Λιθουανία και Σλοβακία ήρθαν ισόπαλες 1-1.
Η επιτυχία της εθνικής μας  γίνεται σημαντικότερη επειδή επετεύχθη με ανατροπή. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με εκτέλεση πέναλτι  στο 42' . Η Ελλάδα ισοφάρισε με 
γκολ του Σπυρόπουλου (57') και πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης με σουτ του Γκέκα στο 69'.

Στο πρώτο ημίχρονο ο αγώνας είχε γρήγορο ρυθμό. Η Λετονία έχασε  ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 7΄με τον Κάουνα, ενώ η Ελλάδα είχε δοκάρι στο 34΄ με τον Μανιάτη.

Στο 42' ο Κυρ. Παπαδόπουλος  υπέπεσε σε πέναλτυ το οποίο ο Κάουνα μετέτρεψε σε γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερνάντο Σάντος πέρασε στην θέση του Μήτρογλου τον Σαμαρά, που άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα της εθνικής μας.
Η ελληνική ομάδα πίεσε για την ισοφάρισε που ήρθε στο 57΄με σουτ εκτός περιοχής του Σπυρόπουλου.
Στο 68΄ τραυματίσθηκε ο Σαμαράς, αντικαταστάθηκε από τον Νίνη καιτο σύστημα της εθνικής άλλαξε από 4-4-2  σε 4-2-3-1.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κατσουράνης έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από λάθος των Λετονών και με ωραία πάσα βρήκε τον Γκέκα, που έκανε το 2-1.
Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η Ελλάδα δεν απειλήθηκ.


ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Κυρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Φορτούνης (80΄ Χολέμπας), Μήτρογλου (46΄ Σαμαράς, 68΄ Νίνης ), Γκέκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου