Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

(Video) Ολάντ: «Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης»

Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Δεν υπάρχει θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Προσέθεσε δε, ότι η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρώπης.

Σε μία ένδειξη αβρότητας, ο Γάλλος πρόεδρος δέχθηκε να κάνει κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, κάτι που δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο της γαλλικής προεδρίας.


Ο κ. Ολάντ δήλωσε ότι «αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός»,
ωστόσο πρόσθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει την αξιοπιστία της και οι Έλληνες πολιτική βούληση ότι θα συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις».

«Όλα αυτά» σημείωσε, «με τρόπο που να μπορεί να τα αντέξει ο ελληνικός λαός» Τόνισε ακόμη ότι η έκθεση της Τρόικας πρέπει να επιβεβαιώσει ότι τηρούνται οι δεσμεύσεις, όχι μόνο οι οικονομικές, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις και η Ευρώπη να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, αφού πρώτα μίλησε στα γαλλικά στους δημοσιογράφους, ανέφερε: «Ορισμένοι ποντάρουν σην έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Βρίσκομαι εδώ, για να διαβεβαιώσω τον πρόεδρο Ολάντ ότι η Ελλαδα θα κάνει ό,τι πρέπει και θα τα καταφέρει να κερδίσει τη θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι με τον κ. Ολάντ συμφωνούν στο θέμα της ανάκαμψης και ότι είναι ο μόνος τρόπος, ώστε η Ελλάδα και η Ευρώπη να πετύχουν τους στόχους τους.

Και έκλεισε, λέγοντας: «Είμαστε λαός υπερήφανος, δεν μας αρέσει να δανειζόμαστε και να εξαρτιόμαστε από δανεικά. Ευρώπη σημαίνει δημοκρατία και αξιοπρέπεια, και οι λαοί που υποφέρουν θα πρέπει να βοηθηθούν να διατηρήσουν τη δημοκρατία και την αξιοπρέπειά τους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου