Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ TAXISNET Από την Πέμπτη σε ισχύ οι επτά δόσεις

Από την Πέμπτη σε ισχύ οι επτά δόσεις
Από την Πέμπτη πιθανότατα ξεκινά μέσω του Taxisnet η ενημέρωση των φορολογουμένων για το ύψος των δόσεων που προκύπτει για τα εκκαθαριστικά σημειώματα, ενώ ανάλογη ενημέρωση θα δίνεται από σήμερα το πρωί στις εφορίες. Στο σύστημα Taxisnet βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο νέος τρόπος υπολογισμού των δόσεων αποπληρωμής του φόρου. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν από σήμερα για το ποσό της μηνιαίας δόσης τους στις εφορίες.
Το αργότερο από την ερχόμενη Παρασκευή θα είναι σε θέση να ενημερώνονται μπαίνοντας στην ηλεκτρονική σελίδα του Taxisnet και χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης ή τον ΑΦΜ, το
αργότερο έως την Παρασκευή το πρωί.
Πιο αναλυτικά όπως προβλέπεται στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών :
Η πληρωμή του εκκαθαριστικού σημειώματος μπορεί να γίνει μέχρι σε επτά μηνιαίες δόσεις για όσους δήλωσαν φέτος οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000 ευρώ αρχής γενομένης από τη δόση που λήγει 31 Αυγούστου 2012. Η τελευταία δόση δεν θα ξεπερνά τον Φεβρουάριο του 2013.
Οσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιουνίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο ποσό σε επτά δόσεις από τις 31 Αυγούστου 2012.
Όσοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 6 δόσεις από 30 Σεπτεμβρίου 2012.
Για όσους φορολογούμενους η εκκαθάριση γίνεται με ημερομηνία μετά την 31 Αυγούστου 2012 ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε τόσες ισόποσες δόσεις, όσοι είναι οι μήνες που απομένουν μετά την ημερομηνία βεβαίωσης και μέχρι τον Φεβρουάριο 2013.
Οι δόσεις δεν καλύπτουν τυχόν οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.
Στο καθεστώς των δόσεων δεν υπάγονται όσοι φορολογούμενοι δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012. Οσοι επιθυμούν να εξοφλήσουν την οφειλή τους εφάπαξ μπορούν να το πράξουν εκμεταλλευόμενοι την έκπτωση 1,5% ενώ όσοι επιθυμούν να καταβάλουν τον φόρο με το ισχύον καθεστώς και εμπίπτουν στο σύστημα δόσεων που θεσπίζεται ειδικά για τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2012, δεν εμποδίζονται να επιλέξουν το ισχύον καθεστώς.
Κώστας Τσαχάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου