Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Reuters: Παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ προβλέπουν οι αναλυτές

Το ποσοστό των αναλυτών που προβλέπουν παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη αυξήθηκε τον Αύγουστο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters που δημοσιεύτηκε σήμερα.
Συνολικά 45 από 64 οικονομολόγους, δηλαδή ποσοστό 70%, προέβλεψαν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει μέσα στο επόμενο 12μηνο να αποτελεί μέλος της ευρωζώνης. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Μαΐου, το αντίστοιχο ποσοστό κυμαινόταν στο
55% (35 από 64 οικονομολόγοι).
Η δημοσκόπηση έρχεται μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία της ευρωζώνης γλίτωσε οριακά την ύφεση στο πρώτο εξάμηνο του έτους, κατά το οποίο μόνο η Γερμανία σημείωσε ανάπτυξη ενώ η Γαλλία παρέμεινε στάσιμη.
Όπως προβλέπουν οι οικονομολόγοι, η ευρωζώνη θα εισέλθει σε ύφεση και δεν θα βγει από αυτή έως το 2013. Ειδικότερα εκτιμούν ότι η οικονομία του ευρώ, που περιορίστηκε κατά 0,2% στο δεύτερο τρίμηνο, θα μειωθεί κατά το ίδιο ποσοστό και στο τρέχον τρίμηνο.
Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι θα καταγραφεί ύφεση και επίσημα το τρίτο τρίμηνο, από -0,1% ως -0,8%. Μόλις ένας οικονομολόγος προέβλεψε ανάπτυξη.
Ακόμη εκτιμούν ότι δεν αναμένονται νέες δραστικές πολιτικές παρεμβάσεις από μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ούτε κάποια δυναμική κίνηση για να μειωθούν τα επιτόκια δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας.
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου