Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Σαμαράς στη Le Monde: Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί

Συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα Le Monde παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός η οποία θα δημοσιοποιηθεί αύριο, μία μόλις μέρα πριν τη συνάντησή του με τον Φρανσουά Ολάντ.

«Αν κάνουμε τη δουλειά μας, η Ελλάδα μπορεί να σωθεί», τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας πως όλος ο κόσμος έχει να κερδίσει από μία επιτυχή έκβαση του ελληνικού προβλήματος.

«Θέλω να σβήσω την εικόνα ότι η Ελλάδα είναι εδώ για να δημιουργεί προβλήματα. Είμαι εδώ για να τα επιλύσω», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ζητώντας για μια ακόμη φορά «λίγο αέρα για να ξαναβρούμε την ανάσα μας»,

Ερωτηθείς για τις προσδοκίες του από τις συναντήσεις με την Αγγελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «το μόνο πράγμα στο οποίο θέλουμε να επιμείνουμε, είναι πως η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας είναι απαραίτητη για να πετύχουμε τους στόχους μας». «Δεν συζητάμε για τους στόχους του προγράμματος..

Ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνει εξάλλου ότι μία πιθανή Grexit θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα και επικίνδυνη για την Ευρώπη, ενώ απευθύνει εκ νέου έκκληση να διαλυθεί το κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας στη ζώνη του ευρώ και να σταματήσουν οι δημόσιες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου