Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ερώτηση στη Βουλή για την KAVALA OIL κατέθεσε ο Βουλευτής Καβάλας Γιώργος Καλαντζής




Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε σήμερα 2 Αυγούστου 2012 ο Βουλευτής Καβάλας κ. Γιώργος Καλαντζής για την Εταιρεία KAVALA OIL Α.Ε. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής Καβάλας έχει ως εξής :


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
Βουλευτής Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
                                                                      Αθήνα, 2 Αυγούστου 2012
Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο
Κύριε Υπουργέ,
Η Εταιρεία Κavala Oil Α.Ε. απασχολεί σήμερα 265 εργαζόμενους και περί τους 80 εργολάβους συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία της Καβάλας και στην περιφερειακή ανάπτυξη, ενώ το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρείας είναι άριστο.
Οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία αγωνιούν για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη συνέχιση της παραγωγής. Επιδιώκουν να βγουν από την αβεβαιότητα και να προσδιορίσουν το επιχειρηματικό και επενδυτικό τους περιβάλλον στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων.
Με τις εν ισχύ διατάξεις της εθνικής νομοθεσίας περί υδρογονανθράκων, έχει ολοκληρωθεί όλη η προεργασία για την εναρμόνιση της Σύμβασης (Νόμος 2779/1999) με αντισυμβαλλόμενους το ελληνικό δημόσιο και την Εταιρεία Kavala Oil A.E. Η εναρμόνιση με τις κείμενες διατάξεις θα ανοίξει το δρόμο για να προχωρήσουν οι επενδύσεις για την ανάπτυξη του πεδίου Ε και του Βόρειου Πρίνου. Οι εν λόγω επενδύσεις μάλιστα ξεπερνούν το ποσό των 100.000.000 δολαρίων.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Αν θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει άμεσα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, η εναρμόνιση της σύμβασης (Ν2779/1999) με τις ισχύουσες διατάξεις της εθνικής νομοθεσίας περί έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων (Ν4001/2011) για την Εταιρεία KAVALA OIL Α.Ε. σε ότι αφορά :
α) τη διάρκεια των αδειών εκμετάλλευσης βάσει της Παρ. 8 του Αρ. 5 (Δικαιώματα και υποχρεώσεις του αναδόχου στο στάδιο ερευνών και στο στάδιο εκμετάλλευσης –Ενιαία έρευνα και εκμετάλλευση όμορων περιοχών),
β) τη φορολογία βάσει της Παρ. 1 του Αρ. 8 (Φορολογία εισοδήματος),
γ) τους συντελεστές μεριδίων συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου πάνω από το όριο της οικονομικής βιωσιμότητας της εταιρείας.
                                                                            
                                                                          Ο ερωτών Βουλευτής
                                                                           Γιώργος Καλαντζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου