Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Eνωμένοι οι συνδικαλιστές της ΒΦΛ προγραμμάτισαν εκλογές

Eνωμένοι οι συνδικαλιστές της ΒΦΛ προγραμμάτισαν εκλογές
Δημοσιεύτηκε το Σάββατο στον τοπικό τύπο, ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων στη ΒΦΛ, για την πραγματοποίηση εκλογών μετά τη γενική συνέλευση που προγραμματίζεται να γίνει στις 27 Αυγούστου στις 12.30 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι εκλογές για την ανάδειξη οργάνων του σωματείου, θα γίνουν δύο ημέρες. Την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Αυγούστου, από το πρωί μέχρι το απόγευμα την πρώτη ημέρα και από το πρωί μέχρι το μεσημέρι τη δευτερη ημέρα.
Τα σωματείο προχωρά σε εκλογική διαδικασία περίπου ένα μήνα νωρίτερα, απ΄ ότι προβλέπονταν, για λόγους που έχουν να κάνουν με την ευρισκόμενη σε εξέλιξη διαπραγμάτευση νέας σύμβασης με την
εταιρία, αλλά και το ότι επηρεάζονται όλα αυτά από τη λεγόμενη μετενέργεια.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των συνδικαλιστών. Έτσι το ψηφοδέλτιο με τα ονόματα των υποψήφιων για τις εκλογές του σωματείου, θα είναι ενιαίο. Αυτό έχει να συμβεί από το 1983. Από την εποχή των Τσεντεμεΐδη – Θωμαΐδη. Πάντα υπηρχαν διαφορετικά ψηφοδέλτια, μόνο που τώρα είναι τέτοια η συγκυρία, που φαίνεται ότι οι παρατάξεις Τσιμενίδη – Παπαντίδη, θα συνυπάρξουν στο ίδια ψηφοδέλτιο – ενιαίο –.
Υπάρχει ενδεχόμενο ένα διαφορετικό ψηφοδέλτιο να λάβει μέρος στις εκλογές προερχόμενο από το ΠΑΜΕ. Ρόλο παίζει ο συνδικαλιστής Παύλος Βουλγαρίδης. Το ΠΑΜΕ παρουσιάζει κινητικότητα στο εργοστάσιο, αλλά ο κ. Βουλγαρίδης πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί τους επόμενους μήνες. Είναι άγνωστο εάν θα δεχθεί την ιδέα και την πρόταση του ενιαίου ψηφοδελτίου, εάν θα συμμετάσχει μόνος ή εάν δεν θα συμμετάσχει καθόλου στις εκλογές που θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι συνδικαλιστές πάντως λένε ότι την ιδέα του ενιαίου ενωτικού ψηφοδελτίου, την προώθησαν ως εντολή τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που ανησυχούν πολύ για το μέλλον τους, ταυτόχρονα και το μέλλον του εργοστασίου.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση – πρόσκληση για τις εκλογές υπάρχουν τέτοια μηνύματα ενωτικά, αναφέρεται δε στο κείμενο, ότι «οι εργαζόμενοι όλοι μαζί μπορούν»να αντιμετωπίσουν και να ανατρέψουν την πολιτική που σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών.
Λόγω των εκλογών είναι πιθανό να καθυστερήσει το δεύτερο ραντεβού των συνδικαλιστών με τη διοίκηση της εταιρίας.
Πάντως οι διαπραγματεύσεις, πρέπει απαραίτητα να έχουνε ολοκληρωθεί στα μέσα Οκτωβρίου.
Εικάζεται ότι το δεύτερο ραντεβού με την εργοδοσία θα γίνει με το νέο διοικητικό συμβούλιο, αρχές Σεπτέμβρη.
Από πλευράς υποψηφιοτήτων φημολογείται ότι όλοι οι σημερινοί παράγοντες του σωματείου θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές 30 και 31 Αυγούστου.
Στο εργοστάσιο υπάρχει κινητικότητα αφού έρχονται συνεχώς πρώτες ύλες. Είναι φανερό ότι η δουλειά αυξάνεται, γι΄ αυτό και προετοιμάζεται να μπει σε λειτουργία και δεύτερη μονάδα παραγωγής. Το θέμα της μετακίνησης των φορτηγών από την κεντρική πύλη του εργοστασίου σε άλλο σημείο στην ευρύτερη περιοχή, δεν παρουσιάζει επί του παρόντος, καμιά εξέλιξη.
 proininews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου