Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Eνόχληση ΗΠΑ για τα τουρκικά γυμνάσια στα σύνορα με τη Συρία


http://strategyreports.files.wordpress.com/2012/08/24791_9433_02082012_1.jpg



Άρματα μάχης Μ60Α3 του Τουρκικού Στρατού πραγματοποιούν ασκήσεις κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
Mήνυμα με αποδέκτες τόσο το καθεστώς του Bashar al-Assad όσο και τους Κούρδους αυτονομιστές προσπαθεί να στείλει η Άγκυρα με τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων σε κεντρικές και ανατολικές περιοχές της τουρκοσυριακής μεθορίου που προκαλούν ωστόσο την αντίδραση του State Department.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Patrick Ventrell, στην καθιερωμένη ενημέρωση δημοσιογράφων, “εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι δε χρειαζόμαστε
περαιτέρω στρατικοποίηση της κατάστασης.
Αντιλαμβανόμαστε προφανώς τα [τουρκικά] ζητήματα εθνικής ασφάλειας όμως δε θεωρούμε ότι η περαιτέρω στρατικοποίηση είναι ο σωστός δρόμος”.
Συγκεκριμένα, ο Τουρκικός Στρατός διεξάγει τις τελευταίες ημέρες γυμνάσια στην περιοχή Nusaybin της επαρχίας Mardin με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα της 70ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, ακριβώς απέναντι από την περιοχή Qamishli, η οποία φέρεται να τελεί υπό τον έλεγχο Κούρδων αυτονομιστών.
Παρόμοια γυμνάσια διεξάγονται στην περιοχή Şanlıurfa της επαρχίας Suruç από άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και αντιαεροπορικούς εκτοξευτές της 20ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας που αναπτύχθηκαν πρόσφατα στην περιοχή.
strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου