Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Προσεδαφίστηκε στον Κόκκινο Πλανήτη το Curiosity

Προσεδαφίστηκε στον Κόκκινο Πλανήτη το Curiosity
Με επιτυχία προσεδαφίστηκε στις 08.30 το πρωί ώρα Ελλαδας στον Κόκκινο Πλανήτη του ενός τόνου διαστημόπλοιου Curiosity (Περιέργεια) προκειμένου να εξετάσει την πιθανότητα ο πλανήτης να έχει φιλοξενήσει κάποτε μικροβιακή ζωή.
Η προσεδάφιση του Curiosity πραγματοποιήθηκε στις 08.30 ώρα Ελλάδας. Κατευθυνόμενο προς την επιφάνεια του Αρη με περισσότερα από 20.000 χιλιόμετρα την ώρα, το ρομποτικό όχημα χρησιμοποίησε στην προσεδάφισή του προωθητήρες και
αλεξίπτωτο.
Προσεδαφίστηκε στον Κόκκινο Πλανήτη το Curiosity Την προσεδάφιση μετέδωσε ο «Κάπτεν Κέρκ», κατά κόσμον Γουίλιαμ Σάτνερ, ο οποιος ενσάρκωσε τον κυβερνήτη του διαστημοπλοίου Enterprise στη γνωστή σειρά «Σταρ Τρεκ».
Το Curiosity είναι για ένα ογκώδες όχημα, στο μέγεθος ενός τζιπ, καθώς είναι σχεδιασμένο για να μεταφέρει μεγάλο όγκο εξοπλισμού.
Είναι εξοπλισμένο με επιστημονικά όργανα, για παράδειγμα, ένα λέιζερ που θα ανοίγει τρύπες στα βράχια από μακριά, ενώ διαθέτει και κάμερες, τοποθετημένες σε διάφορα σημεία ώστε να καταγράφουν εικόνες από πολλές πλευρές και γωνίες λήψης.
Προσεδαφίστηκε στον Κόκκινο Πλανήτη το Curiosity
Επιστήμονες της NASA αναφέρουν ότι η προσεδάφιση του Curiosity, το οποίο ταξιδεύει με ταχύτητα 21.240 χιλιομέτρων την ώρα, αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόσκληση που έχουν ποτέ αντιμετωπίσει.
Αν το Curiosity καταφέρει να προσεδαφιστεί επιτυχώς, ίσως καταφέρει να ανακαλύψει και ενδείξεις για την ύπαρξη ζωής στον Άρη.
Το διαστημόπλοιο της NASA εκτοξεύτηκε από το ακρωτήριο Κανάβεραλ στις 26 Νοεμβρίου 2011. Η απόσταση που έχει διανύσει είναι 567 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου