Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Οι σφοδρότερες μάχες της εβδομάδας διεξάγονται στο Χαλέπι

Οι σφοδρότερες μάχες της τελευταίας εβδομάδας διεξάγονται το τελευταίο 24ωρο στο Χαλέπι, αλλά και σε ολόκληρη τη Συρία, όπου η αιματοχυσία δεν έχει τέλος.
Το πρωί, μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν βόμβες και ρουκέτες εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες στο νότιο τμήμα της πόλης . Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Reuters, ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις και σύννεφα μαύρου καπνού σκέπασαν τον ουρανό.
Την ίδια ώρα, η συριακή αντιπολίτευση κατηγορεί το καθεστώς Ασάντ για τη «σφαγή» εκατοντάδων ανθρώπων στην πόλη Νταράγια, την οποία ανακατέλαβαν οι κυβερνητικές δυνάμεις από τους
αντάρτες.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περισσότεροι από 440 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στην Νταράγια τις τελευταίες ημέρες. Οι περισσότεροι φαίνεται πως εκτελέστηκαν από στρατιώτες που έκαναν επιδρομές από σπίτι σε σπίτι. Πολλά βίντεο που «ανέβηκαν» στο Διαδίκτυο δείχνουν σειρές ματωμένων πτωμάτων, ανάμεσά τους πολλά παιδιά που φέρουν τραύματα από πυροβολισμούς στο κεφάλι.
Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια συνάντησής του στη Δαμασκό με ιρανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, ο Μπασάρ αλ Ασαντ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA υποστήριξε πως «αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλώς μια συνωμοσία εναντίον της Συρίας αλλά της περιοχής στο σύνολό της, στην οποία η Συρία είναι θεμέλιος λίθος». Τόνισε μάλιστα ότι «ο συριακός λαός δεν θα επιτρέψει αυτό το σχέδιο να επιτύχει τους σκοπούς του, ανεξάρτητα από το κόστος».
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου