Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για τις αποκρατικοποιήσεις και την ανάπτυξη


Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Οι κύριοι Κουβέλης και Βενιζέλος θα συναντηθούν εκ νέου αύριο, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αντικείμενο των συσκέψεων, οι αποκρατικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις.


Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δεν είναι ένα πρόγραμμα εκποίησης, αλλά αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και πρέπει να μιλάμε πλέον και για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης.
 
Ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει και ενθαρρύνει την προσπάθεια του Ταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, οι επικεφαλής του οποίου παρουσίασαν ορισμένα σχέδια και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να στείλει ένα ενθαρρυντικό μήνυμα προς τους εταίρους.
 
Παράλληλα τόνισε ότι η κακή εικόνα της χώρας έχει σχέση με τα στερεότυπα που αναπαράγονται καθημερινά, με βάση τα οποία η Ελλάδα δεν είναι καλός εταίρος.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, στη συνάντηση των τριών αρχηγών συζητήθηκε και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να δηλώνει ότι η επιβολή της νομιμότητας είναι σημαντικό θέμα και ότι το πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας δεν πρέπει να μεταφέρεται σε άλλες πόλεις.

Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι «αποφασίσαμε η όποια αποκρατικοποίηση να εξασφαλίζει την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, θέσεις εργασίας, ουσιαστικές επενδύσεις και προφανώς να γίνει με κανόνες και όρους νομιμότητας και διεθνούς διαφάνειας».
 
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι δεν υπήρξε εξειδίκευση αλλά μία πρώτη ενημέρωση και σημείωσε πως δεν πρόκειται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας κατάλογος επιχειρήσεων προς αποκρατικοποίηση.

Επίσης μετά από σχετική ερώτηση ανέφερε πως δεν έγινε καμία συζήτηση για τα μέτρα του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ.
 
«Δεν είχαμε καμία συζήτηση για ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο ετοιμάζει την έκθεσή του προς την τρόικα και θα ενημερωθούμε το αμέσως προσεχές διάστημα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.


Γ. Στουρνάρας: Διοικητικές πράξεις για τη διευκόλυνση αποκρατικοποίησεων


Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε πως έγινε ενημέρωση από το ΤΑΙΠΕΔ για τα 10 ωριμότερα έργα και πως ο πρωθυπουργός ανέθεσε στον ΓΓ της κυβέρνησης κ. Μπαλτάκο να φτιάξει νομοσχέδιο στο οποίο θα υπάρχουν 77 διοικητικές πράξεις που θα διευκολύνουν τις αποκρατικοποιήσεις.
 
Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι αφορούν τα υπουργεία Οικονομικών, υποδομών, ανάπτυξης και ενέργειας.
 
"Δεν έχουμε στόχο για έσοδα" είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη φετινή χρονιά.


*Οι κύριοι Κουβέλης και Βενιζέλος θα συναντηθούν εκ νέου αύριο, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου