Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Για κοινωνική έκρηξη προειδοποιεί ο Ψωμιάδης!



Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης -που ίσως αποτελέσει την υποψηφιότητα έκπληξη για τη θέση του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.- απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στην οποία χτυπά καμπανάκι για «επερχόμενη κοινωνική έκρηξη».

Ο πρώην νομάρχης που εξέπεσε της θέσης του περιφερειάρχη επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του: «Τα προβλήματα της καθημερινότητας “πνίγουν” τους Ελληνες πολίτες. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τον βαθμό δυσκολίας της κατάστασης που κληθήκατε να διαχειριστείτε. Κρούω για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του
κίνδυνου: εάν δεν υπάρξει άμεσα εκτόνωση με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων που θα ανακουφίσουν τους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας, θα γνωρίσουμε οδυνηρές, πρωτόγνωρες, ανεξέλεγκτες καταστάσεις, με την κοινωνική έκρηξη να παρασύρει στο πέρασμά της ολόκληρο το κοινωνικό σύστημα και να γκρεμίζει όλα όσα πετύχαμε από το 1974 και μετά».

Ο κ. Ψωμιάδης ζητά επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου για να γεννηθεί ξανά η ελπίδα και προσθέτει: «Πρέπει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για έξοδο από την κρίση και όχι νέα εισπρακτικά μέτρα. Η συνταγή αυτή απέτυχε. Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες, θα πρέπει οι υπουργοί να δώσουν προτεραιότητα στα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως την ασφάλεια των πολιτών, την Υγεία που καταρρέει, την κοινωνική πολιτική, την Aυτοδιοίκηση που είναι παρατημένη εδώ και δύο χρόνια, με τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, των μικρομεσαίων, του αγροτικού κόσμου, της νεολαίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου