Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

«ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ» Συμφωνία Ολάντ-Μόντι για τη διάσωση της ευρωζώνης

Συμφωνία Ολάντ-Μόντι για τη διάσωση της ευρωζώνης
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επανάλαβε σήμερα την επιθυμία του να κάνει τα πάντα ώστε «να υπερασπιστούμε, να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την ευρωζώνη», μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.
«Επαναλάβαμε για μία ακόμη φορά την επιθυμία μας να κάνουμε τα πάντα ώστε αρχικά να εφαρμοστούν οι αποφάσεις που έλαβε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Ιούνιο, να υπερασπιστούμε, να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την ευρωζώνη, αλλά και να
μπορέσουμε να εργαστούμε για την ολοκλήρωσή της», δήλωσε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους.
«Αναφερθήκαμε επίσης σε διμερή ζητήματα και στην επερχόμενη γαλλοϊταλική σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στη Λιόν», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Στη συνέχεια ο Μόντι εξέφρασε την αποφασιστικότητά του απέναντι στην κρίση στην ευρωζώνη. «Δεν μπορούμε να μας επιτρέψουμε ούτε λεπτό απροσεξίας», υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον Ολάντ «υπήρξαν πολύ σημαντικές πρόοδοι τις τελευταίες εβδομάδες: η ευρωπαϊκή σύνοδος στα τέλος Ιουνίου με το σύμφωνο ανάπτυξης, οι μηχανισμοί σταθερότητας που καθορίστηκαν επακριβώς και τώρα πρέπει να εφαρμοστούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου