Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Σκληρές μάχες σε Χαλέπι και Δαμασκό

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται σήμερα στο κέντρο της Δαμασκού, κοντά στην Κεντρική Τράπεζα της Συρίας ανάμεσα σε αντικαθεστωτικούς και κυβερνητικά στρατεύματα, δήλωσε κάτοικος της συριακής πρωτεύουσας στο Ρόιτερς και πρόσθεσε πως πριν ξεσπάσουν οι συγκρούσεις σημειώθηκε έκρηξη.
"Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή. Οι συγκρούσεις μαίνονται εδώ και μισή ώρα στην οδό Πακιστάν», είπε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.
Σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται σήμερα και στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας όπου οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι ανακατέλαβαν θέσεις του τακτικού στρατού στη συνοικία Σαλαχεντίν.
"Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός» κατάφερε να ανακαταλάβει ορισμένες στρατηγικής σημασίας θέσεις στη συνοικία Σαλαχεντίν», δήλωσε ο Αμπντέλ Καντέρ Σάλεχ, διοικητής του Ελεύθερου
Συριακού Στρατού, τον οποίο έχουν συγκροτήσει λιποτάκτες και πολίτες που πήραν τα όπλα.
"Οι συγκρούσεις είναι βίαιες και δεν έχουν σταματήσει τις τελευταίες 24 ώρες. Πολλοί τομείς στο Χαλέπι βομβαρδίζονται», πρόσθεσε ο Σάλεχ, επικεφαλής των επιχειρήσεων του τάγματος «Ταουχίντ» στο Χαλέπι.

Ολάντ: Δέσμευση της Γαλλίας για εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Συρία
Το Παρίσι έχει δεσμευτεί για την εξεύρεση πολιτικής λύσης, δήλωσε ο πρόεδρος Ολάντ.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε σήμερα πως η Γαλλία έχει δεσμευτεί σε μια «επίμονη αναζήτηση πολιτικής λύσης» στην Συρία.
Ο Ολάντ υπενθύμισε πως το Παρίσι έχει στείλει ένα νοσοκομείο εκστρατείας στην Ιορδανία, «όσο πιο κοντά γίνεται στα συριακά σύνορα για να βοηθήσει τους πρόσφυγες, αλλά και τους αντάρτες μαχητές που αντιμετωπίζουν την βίαιη καταστολή από την πλευρά του καθεστώτος, που δεν έχει πλέον άλλο κίνητρο παρά μόνο το φόβο για το τέλος του».
Σε αυτό το «ανθρωπιστικό καθήκον», προστίθενται «η στήριξη προς την συριακή αντιπολίτευση» και «η επίμονη αναζήτηση πολιτικής λύσης στη Συρία», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Ο Ολάντ έκανε τις δηλώσεις αυτές με αφορμή το θάνατο του 88ου γάλλου στρατιώτη στο Αφγανιστάν. Ο ταγματάρχης Φρανκ Μπουζέ σκοτώθηκε την Τρίτη στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με ταλιμπάν.
"Στο Αφγανιστάν, όπως και σε άλλες περιοχές του κόσμου, οι στρατιώτες μας μάχονται για την ειρήνη, την σταθερότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ», κατέληξε ο Ολάντ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου