Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Ενταση στη Θράκη για τα κέντρα μεταναστών

Ενταση στη Θράκη για τα κέντρα μεταναστών
Οξύτατες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Θράκης εξακολουθεί να προκαλεί η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» της Ελληνικής Αστυνομίας, παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας ότι δεν πρόκειται να κλείσουν οι Σχολές της Αστυνομίας σε Ξάνθη και Κομοτηνή όπου μεταφέρονται και κρατούνται οι παράνομοι μετανάστες μετά την απομάκρυνσή τους από το κέντρο της Αθήνας.
Σε σύσκεψη που είχε χθες με εκπροσώπους της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε ως «προσωρινή» την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Θράκη, προσθέτοντας ότι οι Σχολές της Αστυνομίας σε Ξάνθη και Κομοτηνή
θα λειτουργήσουν ως ενδιάμεσοι σταθμοί φιλοξενίας των παράνομων μεταναστών. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι θα «στεγανοποιηθούν» τα σύνορα στον Έβρο και θα εντατικοποιηθεί η φύλαξή τους, τονίζοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε οι πόλεις της Θράκης να καταλαμβάνονται και να μετατρέπονται σε γκέτο λαθρομεταναστών».
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έκανε λόγο για ζήτημα «εθνικής επιβίωσης» και τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επίλυσή του, με απόλυτη ομαλότητα και με σεβασμό στα δικαιώματα των μεταναστών. Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους της περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και στους δημάρχους της περιοχής, ο κ. Δένδιας ζήτησε τη συναίνεσή τους κάνοντας, μάλιστα, έκκληση στον πατριωτισμό τους.
«Ναυάγιο»
Οι ίδιοι, ωστόσο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης έκαναν λόγο για «ναυάγιο» στις συνομιλίες, σημειώνοντας ότι δεν έλαβαν καμία ουσιαστική δέσμευση από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των Σχολών της Αστυνομίας στη Θράκη.
«Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση? Ο κοινωνικός αναβρασμός που φοβήθηκαν ότι θα συμβεί στην Αθήνα, θα ξεσπάσει δυστυχώς στη Θράκη. Κι είναι ό,τι χειρότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης.
Για τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης, σημειώνοντας ότι σήμερα θα συγκαλέσει εκτάκτως σύσκεψη για το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου