Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ακυρώθηκε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας

Ακυρώθηκε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας
Φέτος την Άνοιξη το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας έλαβε ομόφωνη απόφαση με την οποία δρομολόγησε την εκποίηση δημοτικής έκτασης στον Αμυγδαλεώνα. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση τα χρήματα που θα προέκυπταν επρόκειτο να ξοδευτούν σε ειδικά δημοτικά έργα, όλα στον Αμυγδαλεώνα. Πριν από δύο ημέρες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ολοκλήρωσε τον έλεγχο της απόφασης και την ακύρωσε! Σύμφωνα με το σκεπτικό της υπηρεσίας η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν ήταν επαρκώς τεκμηριωμένη. Απουσίαζαν δηλαδή από τον φάκελο του
θέματος οι μελέτες και οι προϋπολογισμοί των έργων που επρόκειτο να γίνουν στον Αμυγδαλεώνα. Δεν υπήρχε επίσης το ακριβές κόστος των έργων. Ταυτόχρονα απουσίαζε και η θετική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης.
Ο Δήμος Καβάλας υπολόγισε ότι από την εκποίηση της συγκεκριμένης έκτασης θα είχε έσοδα περίπου 50.000 ευρώ. Όλα αυτά τα χρήματα επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε απαραίτητα έργα στον Αμυγδαλεώνα. Όμως η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν σύμφωνη με την νομοθεσία κι η Αποκεντρωμένη (η οποία πάντα ελέγχει αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων) ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τώρα ο Δήμος Καβάλας πρέπει να αρχίσει από την αρχή αλλά πιο προσεκτικά να κάνει όσα δεν έκανε την πρώτη φορά. Σημειώνουμε ότι η δημοτική έκταση που επρόκειτο να εκποιηθεί ήταν δίπλα σε επιχείρηση ιδιώτη ο οποίος ήταν έτοιμος να την αγοράσει για να επεκτείνει και να διευκολύνει το οικόπεδο και την δραστηριότητα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου