Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Πάλι καταστροφή (Χίος) στο Ανατολικό Αιγαίο…


Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2.25 τα ξημερώματα του Σαββάτου στις Καρυές Χίου και η οποία έχει επεκταθεί σε μέτωπο 25 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, προς το παρόν στους οικισμούς Καρυές, Αυγώνυμα, Δαφνώνας, Λίθιο, Βέσσα, Ελάτα, Άγιος Γεώργιος Συκούσης, Πυργί και Αρμόλια, επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 62 άτομα πεζοπόρο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος, επτά οχήματα του δήμου και τέσσερα ιδιωτικά βυτιοφόρα, 40 εθελοντές και 79 στρατιώτες.
Τα δέκα αεροσκάφη και τα πέντε ελικόπτερα επιχειρούν με ιδιαίτερη δυσκολία, καθώς οι ισχυροί
άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν την από αέρος επιχείρηση κατάσβεσης. Οι χερσαίες δυνάμεις ενισχύονται με 20 πυροσβέστες και δέκα οχήματα από την Αττική, καθώς και με 20 οχήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας με συνολικά 80 πυροσβέστες.
Εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών και της έκτασης της πυρκαγιάς, το πυροσβεστικό προσωπικό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή.
Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου μετέβη στη Χίο, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Νήσων, Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, για να συντονίσει τη κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και τη συμμετοχή τους, εκεί που τους ζητείται από την Πυροσβεστική, που έχει το γενικό συντονισμό, στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που πλήττει το νησί.
Επίσης, το υπουργείο διέθεσε στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οκτώ αεροπλάνα (έξι CL-415, δύο CL-2150), ένα ελικόπτερο Super Puma για μεταφορά πυροσβεστών από άλλα νησιά στη Χίο, ένα αεροπλάνο C-27 για μεταφορά 30 πυροσβεστών από Θεσσαλονίκη, καθώς και το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού και μέσων του νησιού. Για τη Σάμο αναχώρησε το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «Σάμος» μεταφέροντας 20 πυροσβεστικά οχήματα και 85 πυροσβέστες από την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου