Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Περιμένουν να πληρωθούν στα Λιπάσματα

Περιμένουν να πληρωθούν στα Λιπάσματα
Την 1η Αυγούστου οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων, έπρεπε να πληρωθούν το πρώτο μέρος του μισθού τους. Αυτό δεν έγινε, η αναμονή συνεχίζεται. Το σωματείο τουλάχιστον έως χθες δεν είχε οποιαδήποτε πληροφόρηση για το πότε θα γίνει η τακτοποίηση αυτής της εκκρεμότητας.
Πιθανόν να παίζει ρόλο και το γεγονός, ότι η πληρωμή των εργαζομένων στη ΒΦΛ γίνεται μέσω της Αγροτικής Τράπεζας, όπου υπάρχει σε εξέλιξη μεγάλη
απεργιακή κινητοποίηση.
Οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ είναι συνηθισμένοι στην καθυστέρηση όταν πρόκειται για να πληρωθούν. Εκτιμούν ότι θα πληρωθούν εντός των ημερών. Το εργοστάσιο υπολειτουργεί, πολλοί εργαζόμενοι κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας. Στο θέμα των φορτηγών, την απομάκρυνση των οποίων από την κεντρική πύλη του εργοστασίου ζήτησε η εταιρία, δεν υπάρχει κανένα νεότερο. Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών δεν έκαναν αυτό που ζήτησε η ΒΦΛ, παρέμειναν δηλαδή πολύ κοντά στην κεντρική πύλη του εργοστασίου.
Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο σωματείο και τη διοίκηση της εταιρίας για την υπογραφή της νέας σύμβασης θα συνεχιστούν αλλά το επόμενο ραντεβού είναι προκαθορισμένο για τις 20 ή 21 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου