Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

«ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ» ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ Συρία: Αυτομόλησε στενός συνεργάτης του Ασαντ

Συρία: Αυτομόλησε στενός συνεργάτης του Ασαντ
O επικεφαλής του πρωτοκόλλου στο Προεδρικό Μέγαρο στη Δαμασκό, ο Μουχεντίν Μουσλμάνι, αυτομόλησε και προσχώρησε στις τάξεις της αντιπολίτευσης μερικές ημέρες αφότου αυτομόλησε και ο πρώην πρωθυπουργός, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυοαλ Αραμπίγια επικαλούμενο αντάρτες.
Ο Γιάσερ Άμπουντ, ένας διοικητής του ΕΣΣ, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο πως ο Μουσλμάνι βρίσκεται ακόμα στη Συρία και σύντομα θα δημοσιοποιηθεί ένα βίντεο στο οποίο ο ίδιος θα ανακοινώνει την αυτομόλησή του.
Ο Άμπουντ φέρεται ότι συνέβαλε να γίνει η αποσκίρτηση του πρώην Σύρου πρωθυπουργού Ριγιάντ
Χιτζάμπ και στην ασφαλή φυγή του στην Ιορδανία.
Η ιορδανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε χθες την παρουσία του Χιτζάμπ στο έδαφος του χασεμιτικού βασιλείου.
Σύνοδος στην Τεχεράνη
Εν τω μεταξύ το Ιράν, σύμμαχος-κλειδί της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, αναμένεται να φιλοξενήσει εντός της ημέρας μια σύνοδο για τη συριακή κρίση. Δεν είναι σαφές ποιες χώρες θα λάβουν μέρος σε αυτή.
Αποσύρονται οι αντάρτες από το Χαλέπι
Οι αντάρτες αποσύρθηκαν εν μέρει σήμερα από τη συνοικία Σαλαχεντίν στο Χαλέπι, η οποία σφυροκοπείται το συριακό στρατό, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας διοικητής των ανταρτών.
"Έπειτα από έναν βομβαρδισμό με θερμοβαρικές βόμβες που κατέστρεψε 40 κτίρια, σκότωσε 40 μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) και έναν μεγάλο αριθμό πολιτών, ο ΕΣΣ αποσύρθηκε από δύο δρόμους προς (τη συνοικία) Σούκαρι (νότια), όπου προετοιμάζει αντεπίθεση", είπε ο Χούσαμ Αμπού Μοχάμεντ, διοικητής της ταξιαρχίας Ντέρα Ασάμπα, που συμμετέχει στις εχθροπραξίες στον τομέα αυτό.
Η μάχη για το Χαλέπι ενδέχεται να κρίνει την πορεία της σύγκρουσης στη χώρα, που διαρκεί 17 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου