Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Για να διορθωθεί η βλάβη πρέπει ν΄ αδειάσει το δίκτυο


Στην οδό Μικράς Ασίας, στη δυτική έξοδο της πόλης, στο δρόμο της ΜΟΜΑ, ένας κρουνός που έμοιαζε και ήταν πυροσβεστικός, έβγαζε συνεχώς νερό, για πάρα πολλές ώρες.Οι πολίτες είδαν το περιστατικο, θεώρησαν σπατάλη το νερό που χάνεται και κατήγγειλαν το περιστατικό αφού προηγουμένως ενημέρωσαν τη ΔΕΥΑΚ.
Αυτή δεν έκανε το παραμικρό, αλλά είχε το λόγο της. Λίγα μέτρα πιο ψηλά σ΄έναν άλλο δρόμο, στην περιοχή της ίδιας συνοικίας, σημειώθηκε βλάβη στο κεντρικό αγωγό ύδρευσης. Προκειμένου να εργασθούν και να διορθώσουν
τη βλάβη τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, έπρεπε το δίκτυο ν΄ αδειάσει από νερό. Γι΄ αυτό και χρησιμοποιήθηκε ο πυροσβεστικός κρουνός, για την εκκένωση του δικτύου, που θα διευκόλυνε τις τεχνικές εργασίες.
Αυτό συμβαίνει πάντα και όπως φαίνεται δημιουργεί παρεξηγήσεις. Δηλαδή όπου υπάρχει βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης χρησιμοποιούνται πυροσβεστικοί κρουνοί για ν΄ αδειάσει το δίκτυο. Έτσι σπαταλάτε μεγάλη ποσότητα νερού αλλά δε μπορεί να γίνει διαφορετικά.
Το σοβαρότερο πρόβλημα μετά τα όσα περιγράψαμε ήταν η παράλληλη διακοπή νερού σε όλη τη συνοικία της ΔΕΠΟΣ. Άρχισε νωρίς το πρωί και μέχρι το μεσημέρι δεν είχε αποκατασταθεί η παροχή νερού, παρά τις αντίστοιχες υποσχέσεις των υπευθύνων.
Αυτό έγινε γιατί στην πορεία οι τεχνικοί διαπίστωσαν ότι η βλάβη στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης ήταν σοβαρότερη και δυσκολότερη απ΄ ότι υπολόγιζαν.

Πηγή: Ιστοσελίδα ΠΡΩΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου