Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Για τη συνάντηση της ΔΟΕ με τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ.


Αθήνα 28/8/2012

Προς

1. M.M.E.

2. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. υλοποιώντας απόφασή του για συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να γνωστοποιήσει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί και τη νέα σχολική χρονιά 2012-2013, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κύριο Φώτη Κουβέλη και την Υπεύθυνη Παιδείας κυρία  Μαρία Ρεπούση, στα γραφεία του κόμματος.

Το Δ.Σ. έθεσε υπόψη του Προέδρου τα καυτά προβλήματα της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης
και των κινδύνων που συνεπάγονται από την έλλειψη κονδυλίων για τις σχολικές επιτροπές, της οικονομικής εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των νέων που αδυνατούν να ζήσουν με  μισθό 645 ευρώ το μήνα, των μηδενικών διορισμών, της αξιολόγησης, της επιμόρφωσης, της κατάργησης της μετεκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής  Αριστεράς  δήλωσε πως:

    Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι δίκαια
    Δήλωσε πως θα αγωνιστεί για τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα λειτουργίας τους και πως θεωρεί σοβαρή και ρεαλιστική την πρόταση της ΔΟΕ να μην υπάρχει ειδικός φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης για τα σχολεία.
    Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος για τη στέρηση βαθμού ούτε ως μέσο καθυστέρησης προαγωγής.
    Η επιμόρφωση και η μετεκπαίδευση να γίνουν μέσω του ξεπαγώματος κονδυλίων του ΕΣΠΑ τα οποία παραμένουν αδιάθετα.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου