Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΕΗ Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας

O πρόεδρoς της ΕΑΣ Λάρισας - Αγιάς - Τιρνάβου Χρήστος Σιδερόπουλος
O πρόεδρoς της ΕΑΣ Λάρισας - Αγιάς - Τιρνάβου Χρήστος Σιδερόπουλος
«Βούλιαξε» στα χρέη μία από τις μεγαλύτερες Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας, η ΕΑΣ Λάρισας-Αγιάς-Τιρνάβου και χθες ο πρόεδρός της, Χρήστος Σιδερόπουλος, συνελήφθη για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 330.000 ευρώ την τελευταία τριετία.
Οι συνολικές οφειλές της ΕΑΣ προς το Δημόσιο είναι 6,5 εκατ. ευρώ και άλλο 1,5 εκατ. ευρώ προς τους εργαζόμενους, που βρίσκονται εδώ και μήνες σε επίσχεση
εργασίας.
Ο Χ. Σιδερόπουλος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη το μεσημέρι, ενώ σε δηλώσεις του παραδέχτηκε ότι η ΕΑΣ αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
«Όλα τα περιουσιακά μας στοιχεία είναι υποθηκευμένα και δεν μπορούν να δουλέψουν τα εργοστάσιά μας, τα εκκοκιστήρια, το ελαιουργείο. Αν δεν έχουμε έσοδα, πώς θα πληρώσουμε την εφορία; Χωρίς εισόδημα, θα συνεχίσουμε να χρωστάμε», τόνισε ο ίδιος, ενώ ενώπιον του εισαγγελέα θα επικαλεστεί το νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς και την προσπάθεια μετατροπής της ΕΑΣ σε Αγροτικό Συνεταιρισμό, προκειμένου να ξεκινήσει από την αρχή τις δραστηριότητές της.
«Εδώ και τρία χρόνια έχουμε παύσει κάθε δραστηριότητα. Δεν αρνούμαστε τα χρέη, αλλά δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά. Αν το κράτος θέλει να πάρει τα χρήματά του, πρέπει να μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε την περιουσία μας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας.
Η άλλοτε κραταιά ΕΑΣ Λάρισας έχει να αντιμετωπίσει τεράστια χρέη και η επί χρόνια «γαλάζια» διοίκησή της προσπαθεί μάταια να απεμπλακεί από το φιλόδοξο σχέδιο του εμπορικού κέντρου Gaea Lifestyle Centre. Το Gaea, που βρίσκεται σε προνομιακή περιοχή της Λάρισας, κόστισε 10 εκατ. ευρώ, αλλά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και σήμερα από τα 57 καταστήματά του λειτουργούν μόλις τα 7.
Η διοίκηση του Χ. Σιδερόπουλου έχει κάνει πρόταση στο ΙΚΑ να του παραχωρήσει το Gaea, έναντι τιμήματος 12 εκατ. ευρώ, παίρνοντας στο χέρι 10 εκατ. ευρώ και αφήνοντας στο Ίδρυμα τα άλλα 2 εκατ. ευρώ, που χρωστά από εισφορές υπέρ των εργαζομένων.
Δ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου