Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Λογοκρισία από Τσίπρα!



Στην προσπάθειά του να μετατρέψει το κόμμα σε απολύτως αρχηγικό και συνεπώς να το θέσει υπό πλήρη έλεγχο, ο Αλέξης Τσίπρας ανέθεσε στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη να τραβήξει τα χαλινάρια στους βουλευτές.

Ετσι, λίγο μετά την άρνηση του πρόεδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να συναντηθεί μαζί του, ο κ. Τσίπρας εξήντλησε την αυστηρότητά του στους πρωτοστάτες του εμφυλίου της Κουμουνδούρου.

Μιλώντας χθες στη ΝΕΤ FM, ο κ. Σκουρλέτης, αφού επανέλαβε ότι έγινε μια προσπάθεια να
«τεκμηριωθεί μια εικόνα ότι υπάρχει μια πολυγλωσσία, η οποία δείχνει αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις», έστειλε μήνυμα «πειθαρχίας» προς όλους τους βουλευτές. «Είναι προφανές ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από το 4,5-5% που ήταν πριν από έναν χρόνο, και έχει φτάσει σχεδόν στο 30%, υπάρχει ένας τεράστιος μεγεθυντικός φακός από πάνω του, άρα θα έλεγε κανείς ότι δεν έχουν την πολυτέλεια τα στελέχη του και οι βουλευτές του να εκφράζονται με την ίδια άνεση λόγου που είχαν όταν το κόμμα μας ήταν σε πολύ χαμηλό ποσοστό» είπε συγκεκριμένα. Η παραπάνω δήλωση μάλιστα έρχεται έπειτα και από τηλεφώνημα του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα στα στελέχη που ενεπλάκησαν στις διαμάχες για την Υδρα, αλλά και τη... δραχμή, με αποτέλεσμα τον διχασμό του κόμματος.

Η «εντολή» του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έγινε άμεσα κατανοητή από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος μέσω twitter είπε: «Πολυγλωσσία τέλος. ΣΥΡΙΖΑ του 27% με προοπτική εξουσίας, και όχι του 4%. Στήριξη από όλους του προγράμματος και των συλλογικών μας αποφάσεων».

Την ίδια στιγμή ο κ Σκουρλέτης επισήμανε ότι κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υποστήριξε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και συμπλήρωσε ότι η τοποθέτηση «περί φετίχ» δεν παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι το κόμμα είναι υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη. Ουσιαστικά, «έδειξε» στους βουλευτές τη γραμμή του Αλέξη Τσίπρα, προσπαθώντας παράλληλα να δικαιολογήσει όσα έχουν πει το τελευταίο διάστημα στις δημόσιες κόντρες τους τα στελέχη του κόμματος.

Στο μεταξύ, με αφορμή τα νέα μνημονιακά μέτρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ολοκληρωτική πολιτική σφαγιασμού των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων». Σε ό,τι αφορά τα πρόσφατα στοιχεία του ΟΑΕΔ για την ανεργία, το κόμμα της Αριστεράς επισήμανε ότι «ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ οδηγούν τα ποσοστά ανεργίας σε πρωτοφανή ιστορικά ρεκόρ και τους νέους να είναι πάνω από ένας στους δύο άνεργοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου