Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ψωμιάδης σε Σαμαρά: «Μην ξεχνάς την ελληνική οικογένεια»

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με το συζητούμενο σχέδιο περικοπής των επιδομάτων των πολυτέκνων και των τριτέκνων οικογενειών από 33-100% από το Υπουργείο Εργασίας και τον περιορισμό τους σε όλοι έχουν εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ.

Στην επιστολή του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης υπογραμμίζει ότι «με τα εισοδηματικά κριτήρια που τίθενται, στην ουσία τιμωρούνται οι Έλληνες πολίτες που απέκτησαν 3 ή περισσότερα παιδιά», τονίζοντας ότι το δημογραφικό «είναι ένα από τα τρία σημαντικότερα προβλήματα της Ελλάδας […], ένα θέμα με ιδιαίτερες κοινωνικές και εθνικές διαστάσεις που, αυτά τα χρόνια, στήριξαν αποφασιστικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας».

«Με το ρυθμό μείωσης του πληθυσμού, με την υπογεννητικότητα, με τις περικοπές στα εισοδήματα
και το κόψιμο της προνοιακής υποστήριξης σε 20-30 χρόνια θα είμαστε μειονότητα στην ίδια μας την πατρίδα», συνεχίζει στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης και ζητά από τον Πρωθυπουργό να μην επιτρέψει την περικοπή «των ούτως ή άλλως πενιχρών προνοιακών επιδομάτων των τριτέκνων και των πολυτέκνων».

«Να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια. Να στηρίξουμε την κοινωνία. Να μην αφήσουμε να χαθεί η Ελλάδα μας!», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Π. Ψωμιάδης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Π. Ψωμιάδη προς τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι το Υπουργείο Εργασίας προετοιμάζει σχέδιο περικοπής των επιδομάτων των πολυτέκνων και των τριτέκνων οικογενειών από 33-100%!

Με τα εισοδηματικά κριτήρια που τίθενται, στην ουσία τιμωρούνται οι Έλληνες πολίτες που απέκτησαν 3 ή περισσότερα παιδιά. Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί ότι το σχετικό επίδομα θα το λαμβάνουν ολόκληρο μόνο όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ;

Η δημόσια συζήτηση για τα πολυτεκνικά και τριτεκνικά επιδόματα διήρκεσε στη χώρα μας πολλές δεκαετίες, ενώ αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση για ένα κράτος πρόνοιας. Το συζητάμε εδώ και τριάντα χρόνια! Πρόκειται για ένα θέμα με ιδιαίτερες κοινωνικές και εθνικές διαστάσεις που, αυτά τα
χρόνια, στήριξαν αποφασιστικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Το δημογραφικό μεταπολεμικά είναι ένα από τα τρία σημαντικότερα προβλήματα της Ελλάδας. Πολύ περισσότερο που η τελευταία απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ ανέδειξε την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα ως τη χειρότερη από το 1940, με 1 εκατ. λιγότερους Έλληνες!!! Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντική είναι αυτή η μείωση ελληνικού πληθυσμού σε συνδυασμό με το καταιγιστικό μεταναστευτικό ρεύμα που υφίσταται εδώ και χρόνια η πατρίδα μας.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με το ρυθμό μείωσης του πληθυσμού, με την υπογεννητικότητα, με τις περικοπές στα εισοδήματα και το κόψιμο της προνοιακής υποστήριξης σε 20-30 χρόνια θα είμαστε μειονότητα στην ίδια μας την πατρίδα. Για τους λόγους αυτούς σας ζητώ να μην επιτρέψετε την περικοπή των ούτως ή άλλως πενιχρών προνοιακών επιδομάτων των τριτέκνων και των πολυτέκνων. Να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια. Να στηρίξουμε την κοινωνία. Να μην αφήσουμε να χαθεί η Ελλάδα μας»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου